Tacopaj med bönor och majs.

Tacopaj med bönor och majs

En krämig och tacosmakande vegetarisk paj som är lika god till middag som lunchlåda dagen efter. Bönorna kan varieras efter smak, och det är även gott att addera lite stekt zucchini och/eller rostad paprika.


6 portioner

Pajskal
1 dl AXA Ekologiska Havregryn
2 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl 
2 tsk salt
125 g kallt smör
2-3 msk kallt vatten

Fyllning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 förp Go Green Svarta Bönor
1 förp Go Green Ekologiska Kidneybönor
1 förp Go Green Ekologisk Gourmetmajs
2 msk tomatpuré
1 msk malen spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk socker
100 g cocktailtomater
150 g vällagrad ost
3 dl crème fraîche

Salt och peppar
Smör eller olja till stekning

1 timme 30 minuter
  1. Blanda samma havregryn, mjöl och salt i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda med havret och mjölet med hjälp av fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen i frysen eller kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Sila av bönorna och majsen.
  5. Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja. Fräs lök, vitlök och chili några minuter tills de mjuknat men inte fått färg. Tillsätt tomatpurén, kryddorna och sockret och fräs vidare några minuter.
  6. Rör ner bönorna, majsen och crème fraîchen. Späd eventuellt med lite vatten. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  7. Dela tomaterna i hälften. Riv osten.
  8. Fördela bön- och majsfräset i det förgräddade pajskalet. Strö över osten och lägg på tomaterna.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills den fått fin färg.

3,6/5 baserat på 380 röster.