Havregrynsgröt med rabarberkompott och havredryck.

Havregrynsgröt med rabarberkompott och havredryck

En frukost med havre i både gröt och mjölk. Ett bra sätt att starta dagen på!


4 portioner

Rabarberkompott
2 stjälkar rabarber
½ tsk hel kardemumma
2 msk smör
2 msk honung

Havregrynsgröt
4 dl AXA Ekologiska Havregryn
8 dl Go Green Havredryck Osockrad (kan ersättas med vatten)
1 tsk salt

Till servering
2-4 dl Go Green Havredryck Osockrad

20 minuter
  1. Skala rabarberstjälkarna om de är grova. Skär sedan i sneda slantar. Hacka eller stöt kardemumman i en mortel.
  2. Hetta upp en stekpanna eller kastrull med smör och stek sedan rabarbern tills den mjuknat något. Tillsätt kardemumma och honung och låt koka ihop tills rabarbern mjuknat. Dra av från värmen.
  3. Koka havregrynsgröten med havredryck/vatten och salt.
  4. Lägg upp gröten i skålar eller djupa tallrikar. Skeda över rabarberkompotten och servera tillsammans med havredryck.

3,6/5 baserat på 320 röster.