Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Havregrynsgröt med rabarberkompott och havredryck
En frukost med havre i både gröt och mjölk. Ett bra sätt att starta dagen på!
Rabarberkompott
2 stjälkar rabarber
½ tsk hel kardemumma
2 msk smör
2 msk honung
Havregrynsgröt
4 dl AXA Ekologiska Havregryn
8 dl Go Green Havredryck Osockrad (kan ersättas med vatten)
1 tsk salt
Till servering
2-4 dl Go Green Havredryck Osockrad
- Skala rabarberstjälkarna om de är grova. Skär sedan i sneda slantar. Hacka eller stöt kardemumman i en mortel.
- Hetta upp en stekpanna eller kastrull med smör och stek sedan rabarbern tills den mjuknat något. Tillsätt kardemumma och honung och låt koka ihop tills rabarbern mjuknat. Dra av från värmen.
- Koka havregrynsgröten med havredryck/vatten och salt.
- Lägg upp gröten i skålar eller djupa tallrikar. Skeda över rabarberkompotten och servera tillsammans med havredryck.