Spenatvåfflor med vispad crème fraiche, laxrom och rödlök.

Spenatvåfflor med vispad crème fraiche, laxrom och rödlök

En lite matigare variant på våffla som toppas med lyxiga tillbehör och som passar perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg. Variera gärna toppingen så att alla kan hitta sin favorit.


4 portioner


Spenatvåfflor
150 g hackad fryst spenat
100 g smör
4 dl Kungsörnen Dinkelmjöl Siktat
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
4 ½ dl mjölk
2 ägg

Citroncrème fraiche
1 citron, ekologisk
2 dl crème fraiche

Garnering
1 knippe gräslök eller 1 liten rödlök
1 knippe dill
150 g löj-/lax- eller sikrom
150 g kallrökt lax

Salt och svartpeppar

40 minuter
  1. Tina spenaten och pressa ur vätskan. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölk och ägg till en slät smet. Blanda i spenat och smör.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla våffeljärnet med smör innan den första våfflan steks. Häll i lite smet och grädda gyllenbruna våfflor.
  3. Skölj citronen och finriv det yttersta skalet. Vispa citronskal och crème fraiche med elvisp tills crème fraichen blir fast. Smaka av med salt.
  4. Finskär gräslöken eller skala och finhacka rödlöken. Plocka dillen.
  5. Garnera de svala våfflorna med crème fraiche, lök, dill, kallrökt lax och rom. Mal över svartpeppar och servera!

3,0/5 baserat på 392 röster.