Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Med havregryn i pajdegen blir skalet frasigt och får en nötaktig smak som bryter av fint mot den krämiga savojkålsfyllningen.
Pajskal
1 dl AXA Ekologiska Havregryn (eller grahamsmjöl, vetemjöl)
2 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
2 tsk salt
125 g smör
2–3 msk kallt vatten
Fyllning
2 finhackade vitlöksklyftor (eller inte)
2 finhackade gula lökar (eller purjolök, schalottenlök, rödlök, silverlök)
400 g strimlad savojkål (eller grönkål, svartkål, spetskål, mangold, spenat)
1 knippe finhackad persilja (eller inte)
100 g riven vällagrad ost (eller chèvre, brie, halloumi, prästost, hushållsost)
200 g smulad fetaost (eller chèvre, brie, halloumi, prästost, hushållsost)
4 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde (eller mjölk)
TIPS: Välj råvara efter tillgång och säsong. Savojkålen kan bytas ut mot spetskål, grönkål, spenat eller mangold. Även osten kan varieras efter vad som finns hemma. Det blir lika smakrikt med grönmögelost, getost eller brie. Allt blir gott i en paj!
Your rating: