Sparrispasta med västerbottenost & citron- och pepparmarinerade kycklingspett.

Sparrispasta med Västerbottensost® och citron- och pepparmarinerade kycklingspett


4 portioner

Kycklingspett
300 gr kycklingfilé
Citronsaft och rivet skal av en citron
2 msk krossad rosépeppar och svartpeppar
Salt

Pastasallad
400 gr Kungsörnen Svensk Fusili (100 % durumvete)
1 knippe sparris
200 gr riven Västerbottensost®
1 knippe skivad sticklök
Vattenkrasse
Olivolja
Dijonsenap
Citron
Salt och peppar

1 timme 20 minuter

Grillspett

Skär kycklingen i bitar, lägg i en bunke och blanda runt med citron och kryddor. Låt stå och dra i cirka 1 timme. Trä sedan på kycklingen på spetten och grilla.

Pastasallad

  1. Koka pastan enligt anvisningarna, skölj i kallt vatten.
  2. Gör en vinaigrette på olivolja, citron, dijonsenap, salt och peppar.
  3. Skär av botten på sparrisen och dela den sen på hälften. Koka sparrisen i saltat vatten och skölj sedan i kallt vatten.
  4. Blanda pasta, sparris, sticklök med vinaigrette. Vänd sist ner osten. Toppa med vattenkrasse och servera med kycklingspetten.

3,4/5 baserat på 217 röster.