Pumpadip med chèvre och pumpafrön.

Pumpadip med chèvre och pumpafrön

Jättegod dip med härlig färg. Söt pumpa möter syrlig chèvre. Passar till nästan all mat – en grillad köttbit eller fisk, till pasta eller som tapasdip. 


4 portioner

1 butternutpumpa
1 tsk mald koriander (kan uteslutas)
3 vitlöksklyftor
100 g GoGreen rostade pumpakärnor
150 chèvre
1 knippe persilja
Ca 1 tsk citronsaft
4 st Hatting pitabröd
½ dl olivolja
Salt och svartpeppar

45 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala pumpan och tag bort kärnor. Skär i grova bitar och lägg i ugnsfast form.
  3. Skala vitlöksklyftorna och lägg i samma form.
  4. Ringla över hälften av olivoljan och krydda med salt, peppar och koriander.
  5. Baka mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills pumpan är mjuk och har fin färg.
  6. Stäng inte av ugnen.
  7. Mixa pumpa, vitlök, pumpakärnor och chèvre slätt, antingen med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt persilja och mixa någon halv minut ytterligare.
  8. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Är dipen för fast, tillsätt lite olivolja eller vatten.
  9. Skär pitabröden i fina stavar och pensla med resten av olivoljan. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ungen till bröden fått fin färg.

3,7/5 baserat på 275 röster.