Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Pumpadip med chèvre och pumpafrön
Jättegod dip med härlig färg. Söt pumpa möter syrlig chèvre. Passar till nästan all mat – en grillad köttbit eller fisk, till pasta eller som tapasdip.
1 butternutpumpa
1 tsk mald koriander (kan uteslutas)
3 vitlöksklyftor
100 g GoGreen rostade pumpakärnor
150 chèvre
1 knippe persilja
Ca 1 tsk citronsaft
4 st Hatting pitabröd
½ dl olivolja
Salt och svartpeppar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala pumpan och tag bort kärnor. Skär i grova bitar och lägg i ugnsfast form.
- Skala vitlöksklyftorna och lägg i samma form.
- Ringla över hälften av olivoljan och krydda med salt, peppar och koriander.
- Baka mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills pumpan är mjuk och har fin färg.
- Stäng inte av ugnen.
- Mixa pumpa, vitlök, pumpakärnor och chèvre slätt, antingen med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt persilja och mixa någon halv minut ytterligare.
- Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Är dipen för fast, tillsätt lite olivolja eller vatten.
- Skär pitabröden i fina stavar och pensla med resten av olivoljan. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ungen till bröden fått fin färg.