Moroccan tajine med rotfrukts- och mandelcous cous.

Moroccan tajine med rotfrukts- och mandelcous cous

Med en färdig grytbas går det fort att laga till en smakrik middag. Då finns det tid över att satsa på ett riktigt gott tillbehör. Här blandas cous cous med söta rotfrukter, rostad mandel och koriander eller persilja – ett perfekt sällskap till den kryddiga kycklinggrytan. Servera gärna med en klick krämig yoghurt. För en vegetarisk variant går det bra att ersätta kycklingen med till exempel tofu eller sojabitar.


4 portioner

Rotfrukts- och mandelcous cous
3 dl Go Green Fullkornscous cous
1 msk olivolja
2 morötter
1 palsternacka
2 vitlöksklyftor
1 knippe koriander eller persilja
50-100 g flagad mandel
½ citron

Moroccan tajine
400 g kycklinglårfilé
1 förp Go Green Moroccan Tajine 

Salt och peppar
Smör eller olja till stekning

 

 

60 minuter
  1. Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner olivoljan och håll varmt under lock. 
  2. Skala morötter, palsternacka och vitlök. Skär morötter och palsternacka i centimeterstora kuber och finhacka vitlöken. Grovhacka koriandern eller persiljan.
  3. Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna. Häll över på ett fat och låt svalna.
  4. Fräs morot och palsternacka i smör eller olja tills rotfrukterna mjuknat och fått fin färg. Tillsätt vitlöken och fräs vidare ett par minuter. Salta och peppra. Blanda ner couscous, mandel och koriander eller persilja i pannan med rotfruktsfräsett. Smaka av med citronsaft och eventuellt lite mer salt och peppar. Håll varmt under lock fram till servering.
  5. Skär kycklingen i munsstora bitar. Fräs i en stor stekpanna i smör eller olja tills den fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt grytbasen och låt allt puttra samman några minuter tills kycklingen är genomtillagad. Späd eventuellt med lite vatten under tiden.
  6. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklinggrytan tillsammans med couscousen.

3,2/5 baserat på 364 röster.