Kronärtskocka med pumpakärnssmör och rostat pitabröd

Kronärtskockan är en tistelväxt som döljer en fantastisk smak och konsistens innanför sina vackra och taggiga blad. Här tillagas kronärtskockorna hela för att sedan dippas i ett smör smaksatt med pumpakärnor, vitlök och citron.


4 portioner

Kronärtskockor 
4 kronärtskockor 
1 ekologisk citron

Pumakärnssmör 
1 vitlöksklyfta
3 msk Go Green Rostade Pumpakärnor
1 ekologisk citron
75 g rumsvarmt smör

Hatting Pitabröd

Salt

40 minuter
  1. Bryt av stjälken på kronärtskockorna så att de grövsta trådarna följer med. Skär citronen i tunna skivor.
  2. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner kronärtskockorna och citronskivorna och placera en tyngd över så att de inte flyter upp. Koka kockorna tills bladen släpper lätt, ca 30-40 minuter för stora, 20-30 minuter för små.
  3. Skala under tiden vitlöksklyftan och hacka den samt pumpakärnorna fint. Skölj citronen och riv av det yttersta skalet. Rör ihop smöret med vitlök, pumpakärnor och citronskal. Smaka av med salt.
  4. Rosta pitabröden i brödrost eller i ugn tills de fått färg. Bryt i bitar.
  5. Servera kronärtskockorna hela tillsammans med smöret och pitabröden.

3,4/5 baserat på 273 röster.