Lantmännen och We Effect – stöd till lokala jordbrukare i Kambodja

2019, Nyheter

Sedan 2003 samarbetar Lantmännen med biståndsorganisationen We Effect. År 2019 stödjer vi ett fokusprojekt i Kambodja som syftar till att lokala jordbrukskooperativ ska kunna öka sina skördar.

I kölvattnet av Black Friday infaller Giving Tuesday den 3 december, en dag som syftar till att fler ska skänka pengar till välgörenhet. I samband med dagen vill vi informera om vårt samarbete med biståndsorganisationen We Effect.

Under året har Lantmännen bidragit med aktivt stöd i We Effects fokusprojekt i Kambodja. Projektet stödjer ett jordbrukskooperativ för att de ska kunna öka sina skördar och få bättre tillgång till marknader där priset är högre. Totalt omfattas 9 000 människor i 30 byar i Kampong Thom-provinsen av projektet, varav hälften är kvinnor och flickor.

Projektet fokuserar särskilt på att fler kvinnor ska kunna utföra arbetsuppgifter i kooperativen, såsom att bli ledare eller köra traktor och skördetröska. I de organisationer som We Effect stödjer i landet är andelen kvinnliga ledare väsentligt högre. 

Läs mer om vårt samarbete med We Effect

Ben Sameth är ordförande i ett kooperativ. Här med 5-åriga dottern Kun Sokuntheary.

Swisha ditt bidrag!

Lantmännen har ett swishkonto hos We Effect. Du får gärna passa på att swisha valfrit belopp till 123 074 51 90