Många förknippar havren med den mättande havregrynsgröten, men nu har Lantmännens satsningar på innovation och forskning utvecklat en ny pasta som innehåller sädesslaget havre – havrepasta, som en del av Kungsörnens Må Bra-serie.
– Havrepastan gör att du kan inkludera havre oftare i din kost utan att för den delen kompromissa med varken smak eller enkelhet, säger Annelie Moldin, nordisk produktutvecklare pasta på Kungsörnen.
– Havre innehåller både fibrer, mineraler och vitaminer. Det är dessutom prisvärt och bra ur miljösynpunkt att använda spannmålsprodukter i måltider, säger Anneli Moldin.
Havre odlas i hela landet och det nordiska klimatet passar bra för detta sädesslag. Under de senaste 13 åren har den nordiska marknaden för havre ökat med 61 procent i volym*.
Pastan lanseras som fusilli och penne och består av mjöl från durumvete samt 15 procent havre bestående av havrekli, siktat havremjöl samt havrefiber. I samband med den nya pastan lanseras även en ny förpackningsdesign.
Bilder finns att spara ner på : http://lantmannen.se/omlantmannen/Press-och-media/Bilder/Bildbank/
Sökord: havre pasta
*visar försäljningssiffror från AXA
För mer information kontakta gärna:
Annelie Moldin, nordisk produktutvecklare pasta på Kungsörnen , +46709278783
annelie.moldin@lantmannen.com
Jenny Svederman, PR-chef, Lantmännen, tel: +46705874234
jenny.svederman@lantmannen.com