Lantmännen Maskin och KUHN har inlett förhandlingar om distributionsavtal

Pressmeddelanden, 2014

Lantmännen Maskin och KUHN har startat förhandlingar med avsikt att före årsskiftet teckna ett distributionsavtal som innebär att Lantmännen Maskin blir generalagent, importör och återförsäljare för KUHN:s redskapssortiment i Sverige.

-        Inom Lantmännen Maskin pågår just nu ett omfattande strategiskt arbete för att anpassa vårt produkt- och tjänsteerbjudande enligt våra kunders och Lantmännens medlemmars förväntan. Vi har också en ambition att växa i redskapsaffären och med KUHN:s sortiment får vi en bredd som gör det möjligt. Det blir ett bra komplement till vårt nuvarande redskapssortiment, säger Jonas Arvidsson, vd Lantmännen Maskin.

-        Vi ser Lantmännen Maskin som en mycket stark partner för den svenska marknaden. Med en rikstäckande återförsäljare ser vi stora möjligheter att öka vår marknadsandel i Sverige, säger Rolf Schneider, internationell försäljningschef, KUHN.

Förhandlingarna går nu in i ett intensivt skede för att slutföra ett distributionsavtal före årsskiftet.

Nuvarande distributör för KUHN i Sverige är danska Maskinhandler Indkøbsringen (MI). Alla tre inblandade parter är överens om att övergången från MI till Lantmännen Maskin ska ske smidigt och professionellt både för kunder samt MI:s befintliga återförsäljarnät. MI kommer att fortsätta leverera maskiner fram till årsskiftet samt reservdelar under en väl tilltagen övergångsperiod tills Lantmännen Maskin är redo att ta över ansvaret fullt ut.

-        Vi vill tacka alla svenska kunder och återförsäljare för det goda samarbetet och förtroendet för KUHN och MI under de senaste 20 åren, säger Kristian Jakobsen, vd för Maskinhandler Indkøbsringen (MI). Det är med blandade känslor vi lämnar KUHN på den svenska marknaden. Vi hoppas att Lantmännen Maskin kommer ta väl hand om alla gamla och nya KUHN-kunder och vi önskar dem lycka till. Vi på MI kommer att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med KUHN på den danska marknaden, där vi har en stark marknadsposition.

MI representerar KUHN under årets Elmia Lantbruk Maskin & Fält i Jönköping som pågår 22-25 oktober.

-        Vi hoppas möta många kunder i monter A03:02 under mässan. Vi fortsätter vår försäljning av nya maskiner på den svenska marknaden i full skala fram till årsskiftet. Våra återförsäljare kommer att ha komplett reservdelstillgång under hela övergångsperioden ända in i nästa års säsong, säger Kristian Jakobsen. I dagarna har vi skickat ut årets KUHN katalog till alla svenska lantbrukare och där finns hela det aktuella produktsortimentet för kommande säsong, avslutar Kristian Jakobsen.

KUHN Group har sitt huvudkontor i Saverne i Frankrike. I KUHN Group ingår tolv produktionsanläggningar i Europa, USA och Brasilien. Årsproduktionen uppgår till cirka 65 000 enheter. Antal anställda uppgår till 4 700. KUHN Group har en global representation av fristående återförsäljare. Omsättningen uppgick 2013 till 1 047,5 miljoner EUR.

Ladda ned filer här