Lantmännen Krafft sponsrar The Tour of Amateurs

Pressmeddelanden, 2014

Lantmännen Krafft och Falsterbo Horse Show har inlett ett nytt samarbete som bland annat innebär att Krafft namnger tävlingen ”Krafft the Tour of Amateurs”.

Krafft The Tour of Amateurs är en tävling som är till för alla ryttare, utom proffsen. Genom tävlingen får icke-proffs en chans att tävla på Falsterbos arenor inför den stora publiken.

Krafft har under många år samarbetat med Falsterbo Horse Show. Ett arrangemang som betyder mycket för svensk ridsport och dess utveckling. Nu utökas samarbetet.

-       Vi är både glada och stolta över att vi fått möjlighet att utveckla vårt samarbete med Falsterbo Horse Show. Efter några år av deltagande på en lite lägre nivå utökar vi nu samarbetet och närvaron under dessa fantastiska sommardagar i juli. Nu ser vi fram emot fina tävlingar i Skåne till sommaren, säger Jan Olofsson, vd för Krafft.

-       Det är roligt att Krafft nu engagerar sig i vår amatör tour. Jag är övertygad om att Falsterbo och Krafft tillsammans kan utveckla the Tour of Amateurs och öka intresset för tävlingen ytterligare, säger Elisabeth von Schrowe, Event Director för Falsterbo Horse Show. 

Kvalen till Krafft the Tour of Amateurs startar 28 februari och pågår fram till 15 juni. De 60 bästa ryttarna kvalar till semifinalen. En vinnare koras sedan på Falsterbos stora arena i juli.