Tove Cederborg – Ny chefsjurist på Lantmännen

Pressmeddelanden, 2011

Lantmännens nya chefsjurist heter Tove Cederborg och kommer närmast från Vattenfall där hon arbetat som jurist sen 1999 och chefsjurist från 2005. Hon har lång erfarenhet av affärsjuridik och har arbetat både i Sverige och internationellt. Tove börjar på sin nya tjänst den 1 september och kommer att vara stationerad på huvudkontoret i Stockholm.

– Det känns spännande att komma till Lantmännen som har en sådan bredd på sin verksamhet. Det är nytt för mig att arbeta i ett kooperativt företag men i de affärsjuridiska frågorna blir det nog inte så stor skillnad från andra bolag. Det kommer bli mycket nytt att lära om de olika verksamheterna men även mycket som jag känner igen från mitt tidigare yrkesliv, säger Tove Cederborg.

Tove Cederborg har varit jurist på Vattenfall sedan 1999 och var från och med 2005 chefsjurist. Hon har arbetat som advokat på Baker McKenzie och varit verksam som jurist i Baltikum.

– Jag ser fram emot att få samarbeta med Tove som har en lång erfarenhet från ett brett spektrum av kommersiellt juridiska frågor och stor kunskap om affärsjuridik både i Sverige och internationellt, säger Per Strömberg, vd och koncernchef på Lantmännen.

Lantmännens förra chefsjurist Lena Weman lämnar sin post efter sommaren för att bosätta sig med sin familj i Paris.

Bild finns att ladda ner från:

www.lantmannen.com/Press&Media

För mer information kontakta:

Per Strömberg, vd och koncernchef Lantmännen, 0703-85 11 91

Jenny Svederman, presschef Lantmännen, jenny.svederman@lantmannen.com 0705-87 42 34

Ladda ned filer här