Årets första skörd

Lantmännen vill att fler ska tänka på var maten kommer ifrån och hur den är producerad. Följ med Matgeek på vetets resa från jord till bord, och lär dig mer om svenskt lantbruk, skörden och hur vetet hamnar i mjölpåsen!

Inför skörden

I filmseriens första del besöker Johan en av våra medlemmar, lantbrukaren Fredrik, på Bergsjöholm i södra Skåne – en av gårdarna i Sverige som är först ut med att skörda vete i år.

Dags att skörda

När regnet stoppade skörden i Skåne åkte Matgeek till Uppsala för att vara med under skörden av vete. Vete som skördas och mals till vetemjöl - grunden i många livsmedelsprodukter.

Brödbak på första skörden

I tredje och sista avsnittet av filmserien bakar Matgeek nattjästa frallor på vetemjöl från våra svenska åkrar. Enkelt och gott!

Se recept Matgeeks "Nattjästa frallor"