GoGreen – enkelt, hälsosamt och inspirerande Smak-, bak- och salladsmixer gör favoriträtterna ännu godare

Pressmeddelanden, 2009

GoGreens vision är att vi på ett enkelt och inspirerande sätt ska kunna laga mat som både är hälsosam och balanserad, utan att behöva byta ut den mat som vi tycker om. För att hjälpa oss på traven har GoGreen tagit fram ett brett mixersortiment som gör det enkelt att variera matlagningen. Mixerna finns i tre varianter; Salladsmix till salladerna, Smakmixer som passar till matlagning och sallader samt Bakmixer till brödet. Mixerna innehåller bitar av riktiga råvaror som både ger god smak och är en fröjd för ögat

GoGreen värnar om glädjen i att laga mat och söker ständigt efter inspiration för nya produkter som skall göra det roligare och enklare att variera sin matlagning. 2008 introducerades den första salladsmixen med vilken man enkelt kan variera smaken och göra salladen mer hälsosam. Den blev så populär att mixersortimentet nu utökas med en ny salladsmix, smakmixer i fyra varianter för matlagning samt tre bakmixer.

− Det är inte svårt att laga god och hälsosam mat, det gäller bara att våga prova sig fram. GoGreens mixer gör det ännu enklare, i en liten påse gömmer sig en mängd olika smaker, färger och konsistenser som tar din paradrätt till nya höjder och gör matlagningen till ett sant nöje, säger Ankan Lindén, kock och produktutvecklare på GoGreen.

Mixersortiment Som namnen avslöjar kan GoGreens mixer med fördel användas i sallader, bakning och för att sätta smak på maträtter av olika slag, det enda som sätter gränser är fantasin. Använd dem för att hotta upp den ugnsbakade laxen, sätta sprätt på salladen eller för att ge brödet god smak och ett spännande utseende.

Salladsmixer: Salladsmix och Rostad Salladsmix. Innehåller frön, bönor och kärnor som gör favoritsalladen mer matig och smakrik. Rostad Salladsmix lanseras i april.

Smakmixer: French Onion Mix, Indian Curry Mix, Japanese Wasabi Mix
 och Thai Chili Mix. De innehåller bland annat kryddor, bönor, ärtor, lök och passar till i stort sett alla maträtter och sallader. Du får enkelt fram fyra helt olika rätter beroende på vilken smakmix du använder till din favoritwok eller sallad. Lanseras i april.

Bakmixer: Frukostbröd, Ängsbröd och Kryddigt Matbröd. Ger ditt favoritbröd ny karaktär och innehåller bland annat frön, kärnor, kryddor och blommor. Blanda i degen eller som snygg garnityr. Lanseras i maj.

− Våra produkter är enkla redskap för att lyckas med en god, hälsosam måltid. Mixerna är gjorda uteslutande av riktiga råvaror, inga kryddpulver som många använder, och de är även praktiska då du får allt du behöver i en påse istället för att köpa flera olika frön och kryddor, säger Victoria Bätz, Brand Manager på GoGreen.

En mixpåse á 80 gram kostar cirka 17 kronor. För mer info se bifogat faktablad.

För vidare information kring GoGreen kontakta: Victoria Bätz, Brand Manager GoGreen, e-mail: victoria@gogreen.se tel: 0709-27 87 75 För bilder, prover och annat praktiskt kontakta: Isabella Rönnmark, Star Public Relations, e-mail: isabella.ronnmark@stapr.se tel: 08-545 29 850.