Jag drivs av känslan av att ta mig framåt - Klara Ahlström

Vi träffade Klara Ahlström, idag chef för Lantmännens ekonomiavdelning och inom kort i en ny roll som ansvarig för processer inom Governance, Risk och Compliance (GRC) på Lantmännen Lantbruk för att prata karriär. Klara beskriver sig som en hemmamänniska som drivs av känslan att ta sig framåt och som gillar att vara där det händer.

Fakta Klara Ahlström

Namn: Klara Ahlström

Familj: Man och tre barn, eller vuxna ungdomar på 22, 19, respektive 16 år. Jag fyllde 50 år i somras och det känns som en brytpunkt i livet. Vad ska hända nu? Det är lite skräckblandad förtjusning faktiskt.

Antal år inom Lantmännen: 13 år, började 2011

Tidigare roller: Jag började karriären som konsult. Inom Lantmännen Lantbruk blev jag först anställt som applikationsspecialist och jag blev snabbt involverad i ett stort projekt som pågick under mina fyra första år. Projektet som gick under namnet ”Ett arbetssätt” såg över alla processer och system. Därefter hade jag under några år rollen som Processledare finans inom controlling på Lantbruk och jag arbetade då mycket med att sätta modellen kring hur vi skulle arbeta med ständiga förbättringar.

Nästa roll hade jag som biträdande divisionscontroller och jag jobbade då nära CFO på Lantbruk. För ca sex år sedan kom jag till SSC Ekonomi och finans när det flyttade från koncernen till Lantbruk. Jag ansvarade då för LMEA’s leveranser gentemot andra bolag inom koncernen. För några år sedan beslutades att funktionen skulle flytta tillbaka till koncernen och jag blev då chef för avdelning.

Nuvarande roll: Chef för Lantmännens ekonomiavdelning och jag rapporterar till Michael Sigsfors.

Fritidsintressen: Jag är en riktig hemmamänniska! Gillar att pyssla hemma, träffa vänner och vara med familjen. Vi har sedan tre år ett semesterboende i Spanien, en bit från Marbella så där är vi också en del.

Som liten ville jag bli: Jag ville bli kollega och det blev jag!

Favoritprodukt ur Lantmännens sortiment? Min absoluta favorit är AXA fiberhavregryn – de har jag varje morgon i min ”overnight oats”. Sedan vi flyttade in i vårt nya kontor i Malmö har vi en Lantmännen-butik på kontoret vilket gör att jag provar nya produkter i högre utsträckning. Hattings chiabröd är jättegott. Och pasta går alltid hem! Det är en fin förmån att ha butiken!