Kom och häng på nästa Växthus-aktivitet i höst - ansökningstiden börjar nu!

Bekymrad över jordbrukets framtid? Törstar du efter en boost av kreativitet i ditt dagliga arbete? Eller är du kanske helt enkelt överväldigad av idéer och saknar utlopp för dem? Då är Växthusets Accelerator något för dig!

Den 12:e omgången av Växthuset är igång, i år med särskild tonvikt på att samla all intern innovation och kunskap som finns inom Lantmännen-gruppens organisation. Årets tema? SMART Farming – ett samlingsnamn för idéer och innovation som utforskar hur man kan effektivisera framtidens jordbruk att bli mer lönsam, produktiv och hållbar.

Affärsmöjligheterna inom området är oändliga, men inte utan er! Oavsett vem du är, var du kommer ifrån och vilken roll du har, är vi övertygande om att bästa grogrunden för innovation är att samla människor från olika håll. Acceleratorn – ett program där utvalda idéer får chans att utvecklas – är ett sammanhang som möjliggör detta.

 

Kortare aktivitetssprintar välkomnar alla

Så vad innebär det att engagera sig i Växthuset, och då specifikt i Acceleratorn? Behöver man avsätta mycket tid i sin kalender för att kunna delta? Så är det verkligen inte i för årets Acceleratorprogram, förklarar Elisabeth Ringdahl, Divisionschef Lantbruk:

– För att underlätta att fler ska kunna delta har vi tightat till programmet till tre fysiska träffar, två stycken tvådagars-workshops och ett draknäste. Vi uppmuntrar alla att söka eftersom det är en fantastisk möjlighet att stärka vår innovationskultur. Allas perspektiv bidrar med något unikt. Det som är så bra i år är att vi sett till att det finns många möjligheter för alla att delta.

Detta kan du förvänta dig som deltagare

Inspiration och en massa energi är garanterat. Du kan också förvänta dig ett nytt nätverk av kollegor, en kreativitetsboost och möjligheten att påverka jordbrukets – såväl som Lantmännens – framtid.

– Möjligheterna är verkligen oändliga. Vi hoppas kunna väcka idéer och innovationer inom produktivitet, energianvändning, växtnäring och skydd och så mycket mer. Alla ni spelar en otroligt viktig roll på denna resa! säger Agneta Rudin, Försäljnings- och marknadschef på Lantmännen Maskin.

 

Inte helt övertygad? Då kanske Andrei Tarus, Master Planner på Cerealia och deltagare i Växthuset 2021, kan få dig att tänka om:

–Till och med min fru var glad att jag deltog. Hon såg hur mycket energi det gav mig!

 

Vem vet, kanske är det här året då du lär dig något nytt om dig själv.
Anmäl dig här för att ta reda på det!

 

Snabba frågor & svar:

 

Vad är Växthuset?

Sedan 2014 har Växthuset varit verksam som Lantmännens program för öppen innovation. I år är det den 12:e omgången. Temat är SMART Farming.

 

Vad är Acceleratorn?

Acceleratorn är ett program för utvalda idéer att växa vidare i en två-delad workshop. Workshopparna leder till en slutpresentation i Draknästet med representanter från Division Lantbruks ledningsgrupp.

 

När är Acceleratorn?

  • Workshop del 1: 4 - 5/10
  • Workshop del 2: 18 - 19/10
  • Draknästet: 30/11

 

Vem kan ansöka?

Alla kollegor på Lantmännen. Fyra-sex idéer väljs ut med tre-fyra medlemmar i varje team. Oavsett om du redan har ett team att ansöka med och om du har en idé eller inte så är du välkommen. Vi välkomnar också de som kanske vill stödja någon annans idé.

 

Hur ansöker jag?

Ansök genom att fylla i detta ansökningsformulär. Ansökningar öppnar den 19/4. Sista ansökningsdagen är 10/5. Ansökningsfrågor? Hör av dig till Nina Tuomikangas, programansvarig (nina.tuomikangas@lantmannen.com).

 

Hur väljs idéer ut?

Ledargruppen för Division Lantbruk väljer ut fyra-sex lovande idéer för vidareutveckling i Acceleratorn.

 

Vad händer efter Växthuset?

Kanske kommer du att lansera en ny produkt på marknaden eller upptäcka en ny samarbetsmöjlighet – det finns många spännande vägar att gå efter Växthuset!

– Växthusprogrammet var det ultimata ”stresstestet” för oss att validera vårt koncept. Vi fick chansen att säkerställa att idén både passade och bidrog till vår värdebaserade varumärkesstrategi på Vaasan. Initiativet är en fantastisk plattform för affärsutveckling och innovationskultur för framtida framgångsrika företag över hela Lantmännen, säger Minna Cousins, chef för affärsverksamhet inom försäljning och marknadsföring på Vaasan och affärsägare i Växthuset 2020, bara några veckor innan lanseringen av det koncept som hon och hennes och kollega Mikko Kaijansinkkos jobbade med i Växthuset.

Ta reda på mer här.

 

Fler frågor?

För frågor om Växthuset och Acceleratorn, hör av dig till programansvariga Nina Tuomikangas: nina.tuomikangas@lantmannen.com

För frågor om årets tema, hör av dig till Carin Ritter: carin.ritter@lantmannen.com