Tips på sommarläsning: Läs om Lantmännens satsningar på FoU i 'Framtidens Hållbara Matsystem' / Dagens Industri

För ett par veckor sedan släpptes ett nytt nummer av publikationen "Framtidens Hållbara Matsystem". Den ges ut av Heja Framtiden i samarbete med Livsmedelsföretagen och distributeras via Dagens Industri.  

Bland 48 spännande sidor om det senaste innovationerna inom livsmedelsforskning och arbete med ökad hållbarhet i matsystemet fanns även en artikel om Lantmännens forskningsarbete.

I artikeln uttalade sig Lantmännens Peter Annas, Helena Fredriksson samt Pär-Johan Lööf om det långsiktiga arbetet med FoU, som både består i långsiktigt bygga såväl projekt som relationer med forskarvärlden, men även med samverkan i bredare bemärkelse.

Forskningsstiftelsens kommande utlysning lyftes också fram. Redan nu finns nämligen de problemställningar och utmaningar, som stiftelsen söker forskarvärldens hjälp med att lösa, sammanställda här: Lantmännens forskningsstiftelse utlysning 2022 

Du kan läsa artikeln i sin helhet i detta nummer av "Framtidens hållbara matsystem" digitalt här, artikeln finns på sida 26 (sida 14 i digitala PDF-editionen): 

Här nedan ett utdrag. 

"Vår idé om samverkan i forsknings- och utvecklingsarbetet innefattar alla från lantbrukaren till konsumenten, affärspartners, anställda, innovatörer, startups och forskare. Det krävs samlade krafter och partnerskap för att nå dit vi vill - och måste"