Linnéa Henrysson, Björnstorp

Tja!
Linnéa heter jag, är en driven tjej som är ledamot i distrikt Höglandet, sedan något år tillbaka. Det är riktigt kul att vara en del av Lantmännen och det känns verkligen att man kan påverka och ha de som fattar beslut nära.
 
På gården Björnstorp, i Hult, har jag och min man August nötköttsproduktion med mestadels kvigor där många ingår i konceptet Sigills naturbeteskött. Vi har också entreprenadverksamhet och skogsbruk.
En annan verksamhetsgren är småskalig potatisodling, på 2,5 hektar, med direktförsäljning till butik, restauranger och några kök inom kommunen. Det var inte längesen vi genomförde generationsskifte så nu försöker vi få fart på de olika delarna men det kluriga är att veta så man prioriterar rätt med investeringar osv.
Vi vill utveckla gården och bli ännu mer klimatsmarta och nyttja vår egen solel till det mesta. När jag inte pysslar med korna så arbetar jag även som lantbruksekonom på baks o co.
Det jag brinner för är att jag ständigt vill utvecklas och även se att andra företagare har möjlighet att göra det också. Som ledamot lär jag mig mycket om hur äganderätten inom Lantmännen fungerar och får ett bredare perspektiv på hur Lantmännen agerar på olika marknader.