Filip Källner, Ingelsbo

Hej!
Jag heter Filip Källner och är ledamot i distriktsstyrelsen Höglandet. Jag bor på Ingelsbo utanför Adelöv mellan Gränna och Tranås.

 
Jag, min fru Michaela och våra två döttrar Klara och Astrid bor på min föräldragård där vi bedriver lantbruk med inriktning på mjölkproduktion som vi i år har gjort i 10 år. Vi driver gården ekologiskt och växtodlingen går framförallt till foderproduktion.
För att den här verksamheten ska fungera och producera så är vi ett gott gäng som jobbar här, vilket är den viktigaste resursen på hela gården.
Nu står vi i startgroparna för att köra gödsel men vi väntar på att snön ska smälta bort. Det är en förberedelsernas tid inför årets säsong, och det är härligt! Senaste veckan har vi utöver de vanliga sysslorna ägnat oss åt att dränera ett skifte, vilket vi tycker är en värdefull insats för att öka jordens bördighet, både under torra och blöta perioder. Gräva och dika är något som ligger oss varmt om hjärtat på Ingelsbo.
I skogen har vi precis avslutat säsongens avverkningar och gallringar, nu är det bara att reda upp i lite vindfällor, men det hinner vi nog klämma in innan fröna ska i backen…
I ladugården rullar det på, korna är duktiga! Men visst är det fantastiskt med kor, det finns alltid mer potential. Rätt som det är kommer våren och första maj ska de ut på bete. Hmm, det är mycket som ska vara gjort till dess