David Brogård, Hylletofta

Hej ! Idag är det min tur att ta vid presentations-stafetten:
Jag heter David Brogård och är sekreterare i distrikt höglandet, har varit med sedan vi slog ihop de tre distrikten till ett.
Jag tycker frågor som berör vår konkurrens status och ungas förutsättningar i de primärproducerande lantbruksföretagen är viktiga att lyfta.
Anna och jag med våra två söner Arvid och Ivan bor Hylletofta på en gård som vi köpte 2010. Nu i vår så har vi gjort generationsskifte på mina föräldrars gård.
Vi driver en ungnötsproduktion, och har även lite uthyrning av hus, lite skog och lite tjurar samt legokörning i mån av tid.
”Ulf i Stamseryd ”nedan på bild säger att han kört foder till tre generationer ungnötsproducenter på gården nu, (alltid lika glad!)

Växtodlingen går till foder i en 5 årig växtföljd,
3 år vall -vallbrott 1 år vete, 1 år korn insådd sedan vall igen.
Vi kör metoden ”no tilling ” vi lär oss hela tiden av det sättet att odla.
I början var det för att minska stenplockning men nu ser vi många andra fördelar med systemet. Vi har skiften som inte varit plöjda på ca 20 år.

På fritiden så tar vi gärna en tur med husvagnen och besöker campingar även en och annan gårdsplan.
Jakt och skjutsa barn är väl fritid också.
Lite erfarenheter jag har med mig är att jag jobbat i en kooperation sen tidigare, i lrf ungdom och kommungruppen,
Tycker det är kul att föra medlemmarnas frågor i Lantmännnen men också åt andra hållet som en ” brobyggare”
Tycker det är riktigt kul att berätta om Lantmännnen, det passar till det mesta som till korv, hamburgare, ost till såmaskin eller gödningspridaren eller nått smidigt att ta med när man passerar nån mack.