Axel Willman, Gärahovs gård

Turen att presentera distriktsstyrelsen har kommit till mig, Axel Willman. Jag bedriver mjölkproduktion på Gärahovs Gård, strax norr om Vaggeryd.

Detta är mitt första år i styrelsen och det känns spännande och inspirerande att vara en liten del av något större. Mitt fokus är det som står mig och min verksamhet närmast, foderfrågor, insatsvaror till växtodlingen samt verkstad, service och support från våra anläggningar i närområdet.
Hemma på gården har jag ett drygt hundratal mjölkkor med tillhörande rekryteringskvigor. Växtodlingen består av foderproduktion till djuren i form av vall och spannmål. Mina vallar består av Lantmännens blandningar, Mira 24 och Mira 12 som skördas 3-4 gånger per år beroende på vädersituation. Målet är ett energirikt grovfoder med högt proteinvärde för att utgöra bra bas i foderstaten. Spannmålen består av korn, rågvete och havre.
För att driva verksamheten är vi tre personer utöver mig själv, Axel J jobbar heltid, Tomas som jobbar halvtid och Elin som jobbar timmar på helger och lov från naturbruksgymnasiet.
Min fritid tillbringar jag med familjen, min fru Martina och mina barn Filip och Edith. Mycket kretsar i vardagen runt barnens fritidsaktiviteter men en eller ett par gånger per år försöker vi komma iväg på kortare och längre resor.