Nyheter Västerbotten

Välkommen på vår digitala distriktsstämma den 23 mars kl.10.00.
Läs mer och anmäl dig här

Julhälsning från distriktet

Året går mot sitt slut och ser vi tillbaka så har Lantmännen även detta år levererat ett fantastiskt resultat med den högsta utdelningen till oss ägare någonsin.Känns bra att våra verksamheter för Lantmännen, med olika divisioner levererar.
Även om det går sämre för en division så är det någon annan det går bättre för.
Återigen en stor eloge till ledningen och alla medarbetare inom Lantmännen för ett gott arbete under året.

Ser vi till länet så gick vårbruket bra och det blev överlag goda skördar av grovfoder, spannmålen gick hyfsat bra och den 13 september invigde vi den ny och större torken i Degernäs. Bra att vi nu har en tork med tre gånger större kapacitet för att ta emot spannmål med tanke på vårt korta skördefönster här uppe i norr.
En bra satsning från Lantmännen och Micke Jeppson, som är spannmålsansvarig centralt kom upp och var med det ca 30 medlemmar som slutit upp och kvällen avslutades med hamburgare.

Pandemin har satt sina spår även detta år….men vi ser framåt och i år kunde vi genomföra två höstmöten (se text om detta), vi har även haft en Road Show under ämnet medlem 2030 tillsammans med dom fyra norra distriktens styrelser i Umeå där Johan Bygge och Henrik Wahlberg från koncernstyrelsen var på plats.

Årets distriktsstyrelsekonferens kunde i år genomföras fysiskt i Stockholm, bra dagar och det är viktigt att vi alla förtroendevalda får träffas en gång per år för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter.

Vi får hoppas pandemin går mot sitt slut (även om det tagit fart nu igen) och att alla tar sitt vaccin.

Efter nyår börjar vi planeringen för ”Lycksele-helgen” tänkt att gå av stapeln i november 2022 som jag nu hoppas att vi kan genomföra.
Distriktsstämman 2022 äger rum Onsdag 23/3 på Hotel Aurum i Skellefteå.

Vi från distriktsstyrelsen i Västerbotten vill önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År med mycket lokalproducerad mat på borden och tid med familjen.

” Håll i, håll ut, håll avstånd”

Vid pennan Ronny Olofsson ordförande  

Höstmöte i Skellefteå 17 november

Mötet avhandlades på hotell Aurum i Skellefteå med genomgång av arbetet i koncernstyrelsen genom Henrik Wahlberg. Även representanter för Lantbruk och maskin deltog med redovisning av sitt arbete.

När nu Coronarestriktionerna lättat kunde Silvergrodden äntligen delas ut fysiskt till Gösta Holmberg. Styrelsen vill tacka för ett gott arbete.

Malin o Micke