Viktigt information angående Coronaviruset

Smittspridningen ökar åter i många länder och den nya omikronvarianten av coronaviruset är mer smittsam än tidigare varianter. Lantmännen följer utvecklingen noggrant och vidtar åtgärder om det blir nödvändigt.

Det är fortsatt mycket viktigt att vi fortsätter vara försiktiga och fortsätter följa riktlinjer och rekommendationer från lokala myndigheter. Riktlinjerna skiljer sig mellan de länder där vi har verksamhet – och just nu uppdateras de ofta beroende på hur situationen utvecklas. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad på läget där just du bor och arbetar.

Vi fortsätter också följa Lantmännens globala, divisionsspecifika och lokala riktlinjer. Det är särskilt viktigt att fortsätta hålla avstånd, stanna hemma vid symptom på smitta, att noga överväga om resor behöver genomföras, att fortsätta med riskbedömningar och åtgärder för att minska smittorisken – och förstås att agera generellt ansvarsfullt för att undvika att få in smitta i våra anläggningar och på våra arbetsplatser.​​​​​​​

Lantmännen uppmuntrar också alla medarbetare att vaccinera sig enligt de lokala rekommendationer som gäller. Tillsammans fortsätter vi att bry oss om och skydda varandra!För att undvika att smittas och att smitta andra är det viktigt att alla följer några enkla råd:

  • Tvätta händerna noga och ofta
  • Undvika att röra vid ögon, näsa och mun
  • Täcka näsan och munnen när man nyser eller hostar
  • Undvik att hälsa genom att ta i hand

Lantmännen följer utvecklingen löpande och denna information uppdateras efter hand