Ny webbplats för Lantmännens Vetevodka

2020, Nyheter

I december lanserades Lantmännens Vetevodka, tillverkad av ekologiskt vete från svenska lantbrukare. Produkten har tagits emot väl, och erbjuds idag som lokalt sortiment på 47 av Systembolagets butiker. Nu lanseras en webbplats för den populära produkten. 

I december 2019 kompletterade Lantmännen sitt sortiment inom livsmedel och lanserade en vodka under Lantmännen-varumärket, producerad av ekologiskt vete från Västergötland. Vetet odlas av Lantmännens medlemmar på åkrar runt omkring Lidköping, och förädlas hos Lantmännen Reppe – ett av Nordens största destillerier. I fabriken tar man vara på hela vetekornet, så att ingenting går till spillo. 

Nu får den ekologiska vetevodkan en egen webbsajt, där besökaren kan lära sig mer om den populära nykomlingen i produktportföljen. Lantmännen Reppes affärsutvecklingschef Martin Engström tror att det cirkulära tänket bidragit till vodkans popularitet. 

- Vetevodkan har tagits emot med stort intresse sedan lansering, och ett ökat fokus på svenskproducerat och cirkulära produktionsprocesser bidrar sannolikt, säger Martin Engström. Genom den nya sajten får vi möjlighet att berätta om vodkans resa från finaste höstvete på fältet till färdig produkt på butikshyllan.

”Och resultatet? En mjuk, ren vodka med diskreta toner av ljust bröd och en lätt doft av citronzest. Här slutar resan, i vår allra finaste vodka av ekologiskt odlat vete. Från jord till bord, från vete till vodka. Från oss till dig.”

Till vetevodkans sajt