GoGreen lanserar svenskodlade kidneybönor, vita och svarta bönor

Pressmeddelanden, 2014

Nu finns exotiska bönor odlade i Sverige. För första gången finns svenskodlade kidneybönor, vita och svarta bönor i vanliga livsmedelsbutiker. Bönorna har odlats på gårdar på Öland samt i Skåne och går att köpa från mitten av augusti. GoGreens närodlade bönor gör gott för hälsan och klimatet.

Det finns ett ökat intresse i Sverige för bönor samt för grön och närodlad mat. GoGreen har satsat på att odla bönor i samarbete med några bönder i södra Sverige, eftersom olika fältförsök visade att det fanns bra förhållanden där som passade bönorna. Bönor kräver en viss typ av klimat, eftersom de vill ha värme och en lättare jordmån.

– Vi vill inspirera fler att äta och laga mat med bönor, och gärna svenskodlade. Vår förhoppning är att fler ska upptäcka dessa goda bönor, så att bönderna kan satsa ännu mer på att odla dem i Sverige och att fler därmed kan äta närodlat. Svenskodlade bönor gör det möjligt ställa krav på bra kvalitet och ger bättre kontroll av hela processen från jord till bord, säger Per Holgård, Nordic brand manager på GoGreen.

Bönorna har en spårbarhet med exakt ursprung, eftersom det på paketens syns var någonstans gården ligger där bönorna odlats. Kidneybönor kommer från Alvlösa gård på Öland, vita bönor från Västerstad i Mörbylånga på Öland och svarta bönor från Fagra Slätt i Skåne. Sedan tidigare har GoGreen haft två svenskodlade baljväxter, gula ärter från Östergötland och bruna bönor som odlas på Öland.

Recept med svenskodlade bönor av kockarna Brydling

Carina och Ulrika Brydling har nu tagit fram nya recept med spännande smakkombinationer med de öländska kidneybönorna, skånska svarta bönorna och vita bönorna från Öland. Recepten passar flera tillfällen och smaker. Utgångspunkten för systrarna var att göra annorlunda och klimatsmarta recept med svenska råvaror som grund.

För recept med bönorna av kockarna Carina och Ulrika Brydling, se gärna:

http://gogreen.se/recept/

GoGreens svenskodlade kidneybönor, vita och svarta bönor finns i dagligvaruhandeln från vecka 33 2014. Cirkapris: 24,90 kr/st.

Bilder på produkterna för fri publicering finns att ladda ner från GoGreens bildbank:

www.mediabanken.se

Användarnamn: GoGreen

Lösenord: bilder

Bilder från gården och på bönrecepten: http://lantmannen.se/omlantmannen/Press-och-media/Bilder/Bildbank/

Sökord: gogreen

För mer information och produktprover, kontakta gärna: 
Per Holgård, Nordic brand manager GoGreen, Tel: 0722-120185