Lantmännens medarbetartidning vinner Rim:s pris i kategorin ”Bästa form”

Pressmeddelanden, 2013

Lantmännens medarbetartidning Field to Fork vann priset ”Bästa form” i den årliga tävlingen ”Sveriges bästa personaltidning” som avgjordes i Stockholm den 23 maj. Dessutom fick Lantmännens intranät Inside ett hedersomnämnande i tävlingen ”Sveriges bästa intranät”.

– Vi gjorde om både tidningens utseende och upplägg för ett år sedan. Att vi nu kammat hem priset i klassen ”Bästa form” betyder givetvis att vi är många inom Lantmännen som känner oss lite extra stolta. Detta är ett bra betyg på fint teamarbete, säger Eva Willstrand, chefredaktör för Field to Fork.

Syftet med Field to Fork är att tidningen ska bidra till att skapa gemenskap och engagemang i hela företaget. Den ska ena, utbilda, informera, inspirera och engagera. Det är en kanal som når ut till alla medarbetare i hela företaget, även till alla dem som arbetar inom produktionen och som inte har en självklar daglig tillgång till en dator.

Tävlingen anordnades för 20:e året i rad av den oberoende föreningen Rim, Redaktörer interna medier. Tävlingen är den enda tävlingen i Sverige som fokuserar enbart på personal- och interntidningar. Field to Fork produceras av Spoon.

För tredje året i rad anordnar föreningen även tävlingen ”Sveriges bästa intranät” som avgjordes vid samma tillfälle. Av de tre finalisterna fick Lantmännen ett hedersomnämnande.

– Det är en bekräftelse på att vi är på rätt väg i att skapa ett intranät som används som ett arbetsverktyg. Många personer har varit engagerade i arbetet med att skapa intranätet och de kan känna sig stolta, säger Nina Frykman, produktägare intranät.