Lantmännen lanserar nytt mineralfodersortiment

Pressmeddelanden, 2013

Idag presenterar Lantmännen Lantbruk sitt nya mineralfodersortiment. Fodret är framtaget för att passa olika djurbesättningars förutsättningar och i fokus står god hälsa och hög produktion hos djuren.

Mineralfoder är ett effektivt sätt att försäkra sig om att korna får vad de behöver för att vara friska och produktiva. Under produktnamnen Effekt och Mixa lanseras nu anpassade sorter för olika besättningar och dess olika förutsättningar.

- Om vi vill att djuren ska prestera på topp är det viktigt att vi ger dem rätt förutsättningar och rätt foder, oavsett om det gäller mjölkproduktion eller tillväxt för köttdjur, förklarar Sven Hellberg, Segmentschef Foder på Lantmännen Lantbruk.

Sortimentet är framtaget av Lantmännen Lantbruks egen utvecklingsverksamhet och utgår ifrån egna erfarenheter och de svenska lantbrukarnas önskemål. Givetvis har både svenska och internationella rekommendationer följts noga.

- Jag är mycket nöjd med förbättringarna i det nya sortimentet. Mineralfoder är ett enkelt och mycket bra sätt att försäkra sig om god hälsa och hög produktion hos djuren. Jag hoppas även att våra foderkunder upplever fördelarna med det förbättrade sortimentet, säger Sven Hellberg.

Det nya sortimentet kommer att säljas via Lantmännen och dess återförsäljarkanaler.