Lantmännen BioAgris vd Kenneth Alness – en av fem finalister i Hållbart Ledarskap 2012

Pressmeddelanden, 2013

Den 23e april koras vinnaren i tävlingen Hållbart ledarskap på Sustainability Day där priset kommer att delas ut av Kronprinsessan Victoria. Kenneth Alness från Lantmännen Bioagri är en av de fem finalisterna. Lantmännen Bioagri arbetar med hållbara alternativ till kemisk behandling av utsäde för ett hållbart jordbruk.

Den ideella föreningen Näringslivets miljöchefer står bakom priset Hållbart ledarskap som delas ut i samband med Sustainability Day som är en av Sveriges största hållbarhetskonferenser. Förra året var det Percy Barnevik som tog hem vinsten för hans arbete med biståndsorganisationen ”Hand in Hand”.

I år är Kenneth Alness, vd på Lantmännen Biaogri, en av de fem finalister som kommer att göra upp om priset.

- Det är en stor ära att vara nominerade till detta pris och ytterligare ett bevis på att Lantmännen Bioagris lösningar för alternativ behandling av utsäde är en viktig pusselbit i utvecklingen av ett hållbart jordbruk, säger Kenneth Alness, vd på Lantmännen Biaogri.

Nina Ekelund, programdirektör för Hagainitiativet där Lantmännen är en av medlemsföretagen är också en av finalisterna till priset. Övriga är Lars Appelqvist, vd Löfbergs Lila, Johan Karlström, vd Skanska, Peter Norman, finansmarknadsminister.

Mer om Priset och finalisterna i ”Hållbart ledarskap 2012”