Swea Energi övertar försäljningen av diesel och eldningsolja

Nyheter, 2012

Lantmännen Lantbruk fokuserar på kärnverksamheten och Swea Energi övertar försäljningen av diesel och eldningsolja. Överlåtelsen träder i kraft den 1 mars 2012.

– Lantmännen Lantbruk är en av Sveriges största återförsäljare av bulkdiesel och eldningsolja till lantbrukare och industrikunder men vi väljer att sälja eftersom det inte är ett strategiskt produktområde för oss, säger Dick Rytterdahl, divisionscontroller för Lantmännen Lantbruk.

­– Köparen, Swea Energi, är en aktör som specialiserat sig på att leverera bulkdiesel och eldningsolja direkt hem till kunden, de är rikstäckande och har en lika stor kundstock inom lantbrukssegmentet som vi har. De har alla förutsättningar att ge våra kunder den service de behöver, fortsätter Dick Rytterdahl.

Överlåtelsen träder i kraft den 1 mars men Lantmännen Lantbruk kommer att hjälpa Swea Energi med orderhantering under en period av sex månader. Syftet är bland annat att säkerställa att de befintliga kunderna får en så bra betjäning som möjligt efter överlåtelsen.

– Övertagandet av Lantmännens kunder är en viktig del i vår strategi att växa framåt och vi är mycket glada över att fått förtroende att serva Lantmännens kunder. Vi kommer att göra vårt yttersta för att lantbrukarna ska vara nöjda med oss säger Lennart Hansson ordförande i Swea Energi Group och Magnus Nyfjäll vd i Swea Energi SH AB.

För mer information, kontakta:
Dick Rytterdahl, divisionscontroller, Lantmännen Lantbruk, telefon: 070-222 50 19
Magnus Nyfjäll, vd för Swea Energi, telefon: 070-641 72 82