Sista anmälningsdagen för SkolmatsGastro närmar sig

Pressmeddelanden, 2012

Den 31 januari är sista anmälningsdagen för Lantmännens SkolmatsGastro, Sveriges första och enda tävling för skolkockar. Kurt Weid, initiativtagare till SkolmatsGastro tillsammans med Lantmännen, berättar att intresset är stort men hoppas på fler anmälningar.

Nu närmar sig sista anmälningsdagen för Lantmännens matlagningstävling för skolkockar. Målet är att uppmärksamma och höja statusen för den yrkesgrupp som varje dag lagar över en miljon skolmåltider. De tävlande lagen ska tillaga mat inför en sittande jury där snittkostnaden per måltid inte får överstiga 10 kronor.

– Intresset är stort och vi hoppas på många anmälningar, berättar Kurt Weid, initiativtagare till SkolmatsGastro tillsammans med Lantmännen.

Den 31 januari är sista anmälningsdatum till tävlingen som kommer äga rum under Gastronord-mässan den 24 april. Varje lag tillreder tre rätter från recept för minst 100 personer och ska förutom att laga god mat även klara närings- och kostberäkningar. Juryn består av en expertjury på fem personer samt en gästjury på 40 personer. Årets expertjury består av Paul Svensson, Karin Lidén, Susanne Dahl, Josefina Bodin och Kurt Weid.

Anmälan senast 31 januari
För att kunna delta i SkolmatsGastro 2012 skickas anmälan till skolmatsgastro@lantmannen.com senast den 31 januari.

För mer information om SkolmatsGastro:
http://lantmannen.se/aktiviteter/SkolmatsGastro/

För frågor kontakta gärna:
Jenny Svederman, presschef Lantmännen Tel: + 46 705 87 42 34 jenny.svederman@lantmannen.com