Lantmännen och lokalföreningen i Örkelljunga går skilda vägar

Pressmeddelanden, 2012

Lokalföreningen i Örkelljunga har fattat ett beslut för sin kommersiella affär och kommer att bilda ett bolag kring sin verksamhet med Svenska Foder. Lokalföreningen begär därmed utträde ur Lantmännen.

- Våra lokalföreningar spelar en viktig roll för lantbruket där de är verksamma. Vi hade gärna sett ett fortsatt samarbete, men det är medlemmarna i lokalföreningen som väljer väg för sin förening, säger Bengt-Olov Gunnarson, ordförande i Lantmännen.

Lantmännen och lokalföreningen i Örkelljunga har tack vare en konstruktiv dialog kommit fram till en lösning, där samtliga medlemmar i Örkelljunga erbjuds möjlighet att få sina insatser överförda till Lantmännen, om de väljer att bli medlemmar i Lantmännen.

- Jag är glad att vi hittat en lösning där den enskilde lantbrukaren kan påverka var insatserna hamnar trots att lokalföreningen har valt att lämna Lantmännen. Vi vet att vi kan erbjuda bra avkastning på insatt kapital och hoppas nu att lantbrukarna i området väljer att bli direktanslutna medlemmar i Lantmännen, fortsätter Bengt-Olov Gunnarson.

- Örkelljungas lantbrukare kommer fortsättningsvis att kunna ta del av Lantmännen Lantbruks attraktiva erbjudanden genom att handla direkt med oss. Vår ambition är att vara en konkurrenskraftig affärspartner med en nära direkt relation till kunder och spannmålsleverantörer, säger Monika Lekander, chef på division Lantbruk.

För mer information kontakta gärna:
Bengt-Olov Gunnarson ordförande i Lantmännen tel: 070-577 05 86
Anna Carlström medlemschef på Lantmännen tel: 070-6991135

Pressmaterial och bilder:

www.lantmannen.com Press och media

Bildbanken:

Sökord: Bengt-Olov Gunnarson Monika Lekander Anna Carlström