Lantmännen nominerad i reklamtävlingen 100-wattaren

Pressmeddelanden, 2012

Lantmännen har nominerats i 100-wattaren, en kommunikationstävling som uppmärksammar reklam som fungerar, det vill säga reklam som gett bevisad effekt genom hög kreativitet. Lantmännen är nominerade i kategorin ”Långsiktigt” som belönar långsiktighet i koncept och budskap samt förmågan att kreativt förnya kommunikationen över tid.

-Den här nomineringen är jätterolig för alla oss som jobbar på Lantmännen och ett bevis på att vårt varumärkesarbete med ”Vårt ansvar från jord till bord” och ”Bra mat” berör och engagerar. Samtidigt ser vi att långsiktigt och konsekvent varumärkesarbete lönar sig, säger Per Olof Nyman, VD och Koncernchef i Lantmännen.

Några av de kommunikationsaktiviteter som genomförts är: Var rädd om maten, Smaka på skolmat, Många sträckor små och Restdejting. Lantmännen har även skapat digitala plattformar i egna kanaler för att skapa interaktion och engagemang hos målgruppen. Alla aktiviteter har haft som syfte att få människor att bry sig och ge dem möjlighet att agera i linje med det Lantmännen unikt står för: Bra mat är viktigt och för att skapa bra mat krävs ett helhetstänkande från jord till bord.

100-wattaren belönar svenska och internationella kampanjer, producerade och publicerade under 2011 och 2012. Tävlingen arrangeras av Sveriges Annonsörer och Sveriges Kommunikationsbyråer. Vilka som vinner presenteras den 29 november.