Fem drivmedelsstationer på Gotland säljs till OKQ8

Nyheter, 2012

Lantmännen Lantbruk är med sina fem automatstationer en av de största drivmedelsaktörerna på Gotland idag. Försäljningen till OKQ8 träder i kraft den 20 februari.

– Vår strävan är att satsa på verksamhet som stärker både oss och våra kunder och spannmålsleverantörer. Det gör inte de fem mackarna på Gotland och därför väljer vi att sälja dem, säger Dick Rytterdahl, divisionscontroller på Lantmännen Lantbruk.

Att det blev just OKQ8 som valde att köpa stationerna föll sig ganska naturligt. Det är OKQ8 som är Lantmännen Lantbruks nuvarande leverantör och samarbetspartner för automatstationsverksamheten på Gotland.

– I och med att stationerna redan är OKQ8-skyltade så kommer kunderna inte märka någon skillnad. Men för oss är det självklart betydelsefullt att vi säkrar vår position som marknadsledande på Gotland, säger Erik Granström, ansvarig för automatstationer på OKQ8.

Stationerna som är placerade i Visby, Slite, Hemse, Roma och Ljugarn säljer diesel, bensin och E85 (etanol) till privatbilister. Alla stationer är obemannade och skyltade som OKQ8. På stationen i Visby säljs även biogas men biogaspumpen ingår inte i försäljningen till OKQ8.

För mer information, kontakta:
Dick Rytterdahl, divisionscontroller, Lantmännen Lantbruk, telefon: 070-222 50 19
Erik Granström, ansvarig för automatstationer på OKQ8, telefon 070-799 01 16