Skogsanpassning direkt från fabrik

Nyheter, 2011

Valtra är världens ledande tillverkare av jordbrukstraktorer som även kan användas i skogen. Den stigande efterfrågan på bioenergi och den förväntade utvecklingen har bidragit till att öka efterfrågan på dessa traktorer.

Valtras kunskaper om traditionellt skogsbruk kompletteras nu med ytterligare expertis från specialiserade skogsmaskinstillverkare. Dessa tillverkare kommer tillsammans med Valtras återförsäljare att utrusta Valtras skogstraktorer enligt enskilda kunders behov och önskemål. På så sätt får kunderna tillgång till ett heltäckande tjänsteutbud – från skräddarsydda nya traktorer till service – allt på ett ställe. Detta innebär också att kompatibiliteten för olika applikationer kan garanteras vid både entreprenadarbeten och skogsbruk.

Valtras fabriksmonterade skogsutrustning (exempelvis skogshytten, backsystemet, bränsletanken för skogsbruk, polykarbonatfönstren, skogsdäcken, ventillocken och turbinkopplingen) har gjort Valtra till förstahandsvalet för skogsentreprenadföretag och jordbrukare som även arbetar i skogen. Dessa funktioner, i kombination med Valtras övriga fördelar, t.ex. den utmärkta viktfördelningen och den ”platta magen”, gör Valtras traktorer till de optimala maskinerna för en rad olika uppgifter, bland annat skördning, transport, flisning och skotning.

Som exempel på en traktor som överensstämmer med Valtras nya skogskoncept presenterar man, tillsammans med företaget Otzberger, T162 Direct, en skräddarsydd skotartraktor. Traktorn är utrustad med en heavy-duty skotarvinsch från Epsilon.

Ladda ned filer här