Nya appen ”Många sträckor små” – en insats för klimatet

Pressmeddelanden, 2011

Så många som 8 av 10 svenskar tar bilen när de ska handla mat, enligt Lantmännens senaste undersökning. En av de enskilt största insatserna man kan göra för klimatet är att ta cykeln till affären istället för bilen, något som Lantmännen vill uppmuntra till med den nya applikationen ”Många sträckor små”.  

Att ta cykeln till butiken är en av de största insatserna du kan göra för klimatet* när du handlar mat. Det är något som Lantmännen tagit fasta på när de tagit fram den nya appen Många sträckor små – ett verktyg som gör det roligare för dem som redan cyklar och samtidigt gör en insats för miljön.

– Vi svenskar är miljömedvetna och de flesta av oss vill göra mer, men man behöver hjälp med vad man ska göra och alla kan inte göra allt, säger Jenny Svederman, presschef Lantmännen. Små steg i vardagen gör skillnad och appen kan vara ett enkelt och roligt sätt att bidra, avslutar Jenny.

Appen kombinerar funktionaliteter liknande Runkeeper, Nike+ och Google Maps. Den cyklade sträckan registreras och sedan kan man tävla och vinna mat från Lantmännen och även utmana sina vänner på exempelvis Facebook. En sammanställning av den totala cyklade sträckan och besparingen i form av koldioxidutsläpp visas i appen. På Lantmännens webbsida kommer även kontinuerligt landets totala besparing presenteras.

Många sträckor små finns att ladda ned från och med den 12 september via App Store eller Android Market under sökorden Lantmännen, Många sträckor små och Ta cykeln.

*Enligt undersökningen Mat & Klimat. 

Läs mer på: www.lantmannen.se

Pressbilder på: http://bildbanken.lantmannen.com?queryids=14575,14576,14577,14584,14593,14595

För mer pressinformation:

Jenny Svederman, presschef Lantmännen

Tel: + 46 705 87 42 34

jenny.svederman@lantmannen.com