Ny webbplats för Uppladdningen – en guide till bra mat för god hälsa

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-01-27

Ny webbplats för Uppladdningen – en guide till bra mat för god hälsa

Sedan Lantmännen lanserade kost- och hälsoguiden Uppladdningen 1982 har konceptet framgångsrikt hjälpt många idrottare att äta rätt för att prestera mer. Uppladdningen har spridits i över tre miljoner exemplar. Nu finns guiden på www.lantmannen.se/uppladdningen där läsaren kan fördjupa sig mer i vad bra mat betyder för hälsan.

Uppladdningen föddes ur ett lyckosamt samarbete med skidlandslaget på 1980-talet. Genom åren har konceptet utvecklats och breddats till att omfatta en rad olika guider inriktade på olika sporter.
– Från början var Uppladdningen en guide till idrottare som ville äta bra för att prestera mer. Men bra mat, träning och en sund livsstil intresserar fler än elitidrottare, därför skapades guiden Uppladdningen Hälsa som riktar sig till den breda allmänheten och är fullspäckad med tips och råd för ett sundare liv, berättar projektledaren Anna Reumark.

Uppladdningen Hälsa är skriven för att passa de flesta som vill leva hälsosamt. I den finns allmänna tips, råd och recept samlade. Ät rätt för din livsstil, mer energi och mindre stress, klara skiftjobbet bättre samt träningsråd är några exempel ur innehållet.

Lantmännens forskning om kolhydraters vikt för goda prestationer omsattes i praktiska kostråd till svenska landslaget i längdskidåkning redan på 1980-talet. Med rätt kost och uppladdning inför loppen orkade elitskidåkarna mer.

Uppladdningen har använts flitigt genom åren av både skolor och idrottsföreningar. Nu är fokus på innehållet från att äta för prestation för idrottare flyttat, till att äta bra för en god hälsa och en bredare målgrupp. Besök www.lantmannen.se/uppladdningen där det numer är enkelt att hitta och beställa guiderna direkt.

Följ gärna @uppladdningen på Twitter eller bli en fan på Facebook. Läs mer om bra mat från Lantmännen på www.lantmannen.se

För mer information, pressmaterial, intervjuer, bilder, recept eller provexemplar av Uppladdningen kontakta:

Mårten Skånman, innehållsansvarig webb/projektledare PR, Lantmännen, marten.skanman@lantmannen.com, +46 8 657 42 32, +46 703 97 42 32Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av cirka 40 000 svenska lantbrukare, har mer än 12 000 anställda, är verksamt i 19 länder och omsätter 42,9 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan - från jord till bord. Läs mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se