Lantmännen väljer till Citat som ny samarbetspartner

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-02-12

Lantmännen väljer till Citat som ny samarbetspartner

Lantmännen har tecknat ett samarbetsavtal med Citat som blir hela koncernens nya leverantör för produktionsbyråtjänster. Samtidigt outsourcar Lantmännen delar av sin inhouseverksamhet till Citat.

– Samarbetet med Citat är ett steg i vårt arbete att konsolidera vår marknadskommunikation, med en strategisk byrå, en pr-byrå och en mediabyrå. Vi valde Citat för att de har både djup och bredd i sin kompetens och kan hantera stora nordiska åtaganden. De har dessutom ingivit ett förtroende under vår urvalsprocess, säger Anette Rosengren kommunikationsdirektör på Lantmännen.

Lantmännen outsourcar samtidigt delar av sin inhousebyråverksamhet till Citat. Det rör sig om personal som förut arbetade internt på Lantmännens kontor i Järna som nu får ny arbetsplats på Citat.

Avtalet gäller för Lantmännens hela verksamhet med fokus på Norden. Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännens varumärken är Axa, GoGreen, Hatting, Kronfågel, Gooh, Start och Kungsörnen.

– Vi är stolta att få ett så stort förtroende från Lantmännen. Tack vare vår nordiska närvaro, storlek, kreativitet och fokus på processer och effektivisering kan vi hantera en så komplex kund med många varumärken som Lantmännen. Med ytterligare ett nordiskt helhetsåtagande så fortsätter vi att stärka vår position som en av Nordens ledande reklam- och produktionsbyråer, säger Peter Stopp, vd på Citat.

För frågor kontakta gärna: Anette Rosengren, kommunikationsdirektör på Lantmännen tel: 0702-99 59 50 Peter Stopp, vd på Citat tel: 0708-72 60 10

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av cirka 40 000 svenska lantbrukare, har mer än 12 000 anställda, är verksamt i 19 länder och omsätter 42,9 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan - från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se