Lantmännen Unibake fortsätter investera i Storbritannien

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-06-24

Lantmännen Unibake fortsätter investera i Storbritannien

Den internationella bagerikoncernen Lantmännen Unibake har genomfört uppköpet av Bakehouse, Storbritanniens ledande leverantör av bakverk och specialbröd, genom att förvärva återstående aktier i bolaget. För att ytterligare stärka sin position på den brittiska marknaden planerar Lantmännen Unibake en större investering i brittisk produktionskapacitet.

I maj 2009 övertog Lantmännen Unibake aktiemajoriteten i Bakehouse, Storbritanniens ledande leverantör av bakverk och specialbröd. Förvärvet var ett led i Lantmännen Unibakes massiva investeringar i Storbritannien, som därmed blev företagets enskilt största marknad.

Idag meddelar Lantmännen Unibake att företaget kommer att förvärva återstående aktier i Bakehouse. Det innebär att Bakehouse kommer att bli helägt av Lantmännen Unibake när förvärvet genomförs i juli 2010.

- När vi i maj 2009 övertog aktiemajoriteten i Bakehouse var visionen att som ett naturligt nästa steg öka innehavet till 100 procent. Företagen passar perfekt ihop och framtidsutsikterna är ytterst lovande. Bakehouse är en världsledande expert inom butiksbagerier och skräddarsydda lösningar för detaljhandel och storkök. Nu har vi allt som krävs för att kunna erbjuda våra kunder marknadens bästa service, vilket innebär världens största sortiment kombinerat med försäljnings- och marknadsföringskoncept, kommenterar Lantmännen Unibakes vd Bent Pultz Larsen.

Nytt brittiskt bageri Efter övertagandet av Eurobuns år 2008 och nu Bakehouse fortsätter Lantmännen Unibake sin ambitiösa tillväxtstrategi genom att starta en ny produktionsanläggning i Storbritannien.

- Storbritannien är vår största marknad och det nya bageriet ger oss en stark position med en komplett produktionsorganisation. Det kommer att föra oss ännu närmare våra brittiska kunder och ge oss bästa möjliga position för att möta den ökande efterfrågan som vi upplever i Storbritannien, säger Bent Pultz Larsen.

När bageriet är färdigt kommer det att rymma tre toppmoderna produktionslinjer. Bageriets exakta placering är ännu inte beslutad men det beräknas vara redo för drift i mitten av 2011.

Om du vill ha mer information, vänligen kontakta Jesper Skovlund presschef Lantmännen Unibake, Telefon: + 45 23 68 51 48 jesper.skovlund@lantmannen.comOm Lantmännen Unibake Lantmännen Unibake är en Europas ledande bagerikoncerner med stor expertis inom frysta och färska bageriprodukter för storkök och detaljhandel. Vi antar morgondagens utmaningar på bageriområdet och sätter nya standarder för brödets möjligheter. Med starka varumärken som Hatting, Pastridor och Schulstad har vi en årlig omsättning på 727 miljoner euro och 4 000 anställda i 19 länder. Lantmännen Unibake ägs av svenska lantbrukare genom Lantmännenkoncernen som tar ett långsiktigt ansvar från jord till bord. Ytterligare information finns på: www.lantmannen-unibake.com