Kungsörnen låter Mikael Marcimain modernisera varumärket

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-05-07

Kungsörnen låter Mikael Marcimain modernisera varumärket Lantmännen Cerealias klassiska varumärke Kungsörnen moderniseras och som första steg har man valt att tillsammans med en av Sveriges främsta regissörer, Mikael Marcimain, ta fram nya reklamfilmer. De nya filmerna kommer rulla under hela året, med start på måndag v. 19.

Varumärket Kungsörnen har i över 80 år haft sin självklara plats både på hyllorna i svenska livsmedelsbutiker och i skafferiet hos de svenska konsumenterna. Konsumenten själv beskriver Kungsörnen som ett av landets starkaste varumärken bland det svenska folkhemmets trygga klassiker.

Med 80 år på nacken är det dags för Kungsörnen att moderniseras. Till sin hjälp har Lantmannen Cerealia, genom reklambyrån Storåkers McCann, tagit Mikael Marcimain – en av Sveriges främsta manusförfattare och regissörer, som är känd och hyllad för ett flertal TV-serier, såsom Lasermannen, Upp till kamp, men också för reklamfilmerna för IQ.

- Det har varit fantastiskt roligt att få arbeta med Mikael Marcimain. Han är en otroligt spännande regissör som vågar pröva nya vägar och har en unik förmåga att förmedla känslor och uttryck, säger Ulrika Palm, Marknadsdirektör på Lantmännen Cerealia.

Storåkers McCann är Kungsörnens strategiska byråpartner och de som ligger bakom reklamkampanjen.

- Kungsörnen är ett klassiskt varumärke och det har vi tagit fasta på i utvecklingen och dramatiseringen i filmerna, säger Peter Bergendahl, kundansvarig för Kungsörnen på Storåkers McCann.
Kungsörnen har funnits sedan 1929 och är ett välkänt och omtyckt varumärke för pasta, mjöl, frysta produkter och olika typer av mat- och brödmixer. Kungsörnen ger konsumenterna bra basprodukter av hög kvalitet för att laga, baka och äta god mat, både till vardag och till fest. Filmerna för nedladdning: ftp://kungsornen:kungsornen@media.b-reel.se användare: kungsornen lösen: kungsornen

Arbetsgruppen från Storåkers är: AD Henric Almquist, Copy Hanna Belander Projektledare Peter Bergendahl, Produktionsledare Lisa Frick, Original Sara Bellafesta Produktionsbolag: B-Reel Films

För frågor kontakta gärna: Ulrika Palm, Marknadsdirektör Lantmännen Cerealia, tel: 0705-835735 Anna Johansson, Informationschef Lantmännen Cerealia, tel: 070-399 29 64 Fakta/Lantmännen Cerealia Lantmännen Cerealia med varumärken som AXA, Kungsörnen, GoGreen, Start, Regal, Amo, Kornkammeret och Gooh har en stark position i norra Europa. Lantmännen Cerealia ingår i Lantmännen, som är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Lantmännen ägs av drygt 37 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksamt i 18 länder och omsätter 35 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan – från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se