Kommunikationschef har utsetts för division Lantbruk

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-11-23

Kommunikationschef har utsetts för division Lantbruk Anna Johansson blir ny kommunikationschef för Lantmännen Lantbruk. Anna är idag informationschef för Lantmännen Cerealia. Övergången till Lantbruk sker så snart som möjligt, men allra senast 10 februari 2011.

Anna Johansson är 44 år och har bred erfarenhet från kommunikationsområdet. Hon har arbetat inom Lantmännen i olika befattningar sedan 2003. Hon började på Lantmännen Lantbruk där hon hade två olika tjänster, dels som informatör, dels som redaktör för ägartidningen Grodden. 2006 blev Anna informationschef för dåvarande Lantmännen Mills, och när Lantmännen Cerealia bildades 2008 fick Anna tjänsten som informationschef där. Innan Anna började på Lantmännen arbetade hon på OM Gruppen (som numera heter NASDAQ OMX Group) i Stockholm som kommunikationskonsult/specialist.

I Lantbruks nya organisation rapporterar kommunikationschefen direkt till divisionschefen.
– Jag ser kommunikation som ett viktigt strategiskt verktyg, och vill lyfta fram kommunikationsavdelningen i vår nya organisation. I arbetet med att bli ett mer kundorienterat och lönsamt Lantmännen Lantbruk är kommunikation ett prioriterat område. Därför känns det bra att vi nu får kommunikationschef som har erfarenhet av förändringsarbete och av branschen, säger Monika Lekander.

– Jag ser verkligen fram emot uppdraget som kommunikationschef för division Lantbruk. Verksamheten befinner sig i en förändringsfas och det finns stort behov av kommunikation både internt och externt. Jag hoppas kunna stödja verksamheten på bästa sätt, säger Anna Johansson.

Bild på Anna Johansson finns att hämta på www.lantmannen.com/pressbilder

För mer information, kontakta: Monika Lekander, divisionschef Lantmännen Lantbruk, tel 070-606 61 91 Anna Johansson, tillträdande kommunikationschef Lantmännen Lantbruk, tel 070-399 29 64Fakta/Lantmännen Lantbruk Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Lantmännen ägs av drygt 37 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksamt i 18 länder och omsätter 35 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan – från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se Lantmännen Lantbruk utvecklar och erbjuder produkter och tjänster, för växtodling, spannmåls- och animalieproduktion, som bidrar till att skapa ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk. Läs gärna mer på www.lantmannen.se/lantbrukare