GoGreen lanserar smaksatt Couscous, Bulgur och Mathavre

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-10-04GoGreen lanserar smaksatt Couscous, Bulgur och Mathavre

GoGreens smaksatta Couscous, Bulgur och Mathavre är perfekta för alla som tycker om mat med karaktär, och samtidigt vill att matlagningen ska vara hälsosam och enkel. De nya produkterna från GoGreen ger en helt ny smakupplevelse; Couscous med chili, aprikos, gojibär, vitlök och solroskärnor, Bulgur med äpple, ingefära, chili och pumpakärnor och Mathavre med Karl Johan svamp, morot, vitlök och persilja. De är enkla att använda, bara att koka i vatten och servera med kött, fisk eller fågel så är måltiden klar.

GoGreen har ett brett sortiment av vegetariska produkter som är goda, nyttiga och enkla att använda. Det nya konceptet består av tre fiberrika produkter; Couscous, Bulgur och Mathavre, smaksatta med grönsaker, frukt, bär och fröer samt kryddor. De är bra alternativ till ris, pasta och potatis och serveras med fördel tillsammans med kött, fisk eller fågel för en komplett måltid. Vid tillagningen behöver endast vatten tillsättas.

? Vi vill tillföra en ny smakdimension till en kategori där smak länge saknats. Genom att våga tänka nytt och tänja på gränser har vi skapat produkter som ger en helt ny smakupplevelse och samtidigt är lätta att tillaga. I den här produkten får du "allt i en förpackning", bara att koka i vatten och sedan är det klart, säger Victoria Bätz, Nordic Brand Manager för GoGreen.

? Inspiration till smaksättningen har vi hämtat från världens alla hörn och sedan kombinerat för maximal smakupplevelse. På bara några minuter har du en hälsosam och spännande måltid, säger Anders "Ankan" Lindén, kock och konceptutvecklare för GoGreen.

GoGreen Couscous Mix – blandad med aprikoser, gojibär, solroskärnor, pumpakärnor och lök som kryddats med vitlök, chili, gurkmeja och persilja. GoGreen tycker den är extra god till lax. Koktid 6-8 minuter.

GoGreen Bulgur Mix – blandad med äpple, paprika, lök och pumpakärnor som kryddats med ingefära, basilika, mynta och chili. GoGreen tycker att den är extra god till kyckling. Koktid 8-10 minuter.

GoGreen Mathavre Mix – blandad med bitar av Karl Johan svamp och morot som kryddats med vitlök, lök och persilja. GoGreen tycker att den är extra god till kött. Koktid 16-18 minuter.

GoGreens smaksatta Couscous, Bulgur och Mathavre lanseras i oktober 2010. En förpackning om 300 gram kostar cirka 26,90 kronor. Finns att köpa i dagligvaruhandeln.

Låt tärningarna välja din middag GoGreens receptfunktion som finns på www.gogreen.se (från vecka 40) och som applikation för iPhone ger hjälp med recept och inspiration till goda måltider. Välj en eller flera produkter och skaka tärningarna för att få fram receptförslag. I applikationen kan du också se Ankans MatTV och leta bland recept för frukost, förrätt, huvudrätt, mellanmål, sallad och smårätter.

Bilder på produkterna för fri publicering finns att ladda ner från vår bildbank: http://online.opv.se/ Användarnamn: reklam Lösenord: rb1aaa Du finner bilden under kategorin Specerier/GoGreen.

För frågor kontakta gärna: Victoria Bätz, Nordic Brand Manager GoGreen, e-post: victoria@gogreen.se, tel: 08-657 42 00, mobil: +46 709 27 87 75 För prover och annat praktiskt kontakta: Annika Hammarwall, Star Public Relations, e-post: annika.hammarwall@starpr.se, tel: 08-545 29 871 Fakta/Lantmännen Cerealia Lantmännen Cerealia med varumärken som AXA, Kungsörnen, GoGreen, Start, Regal, Amo, Kornkammeret och Gooh har en stark position i norra Europa. Lantmännen Cerealia ingår i Lantmännen, som är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Lantmännen ägs av drygt 37 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksamt i 18 länder och omsätter 35 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan – från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se