Carl von Schantz ny chef för division Energi

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-10-05

Carl von Schantz ny chef för division Energi Carl von Schantz har utnämns till ny chef för Lantmännens division Energi och tillträder den 1 januari 2011. Carl kommer närmast från en tjänst som vd för SAPA Profilers nordiska och baltiska verksamheter.

Carl är 37 år och har en Bachelor of Arts i ekonomi från Northwestern University samt en Master of Business Administration (MBA) från Kellogg School of Management i USA. Han kommer närmast från en befattning som vd för SAPA Profilers nordiska och baltiska verksamheter och har tidigare även varit vd för deras verksamhet i Storbritannien.

– Vi har tittat på både externa och interna kandidater och har nu enats om att Carl stämmer väl in på våra önskemål vad gäller ledaregenskaper och erfarenheter. Carl har i sin tidigare roll ansvarat för en komplett verksamhet inom processindustrin. Han har också god erfarenhet av att arbeta internationellt, både med operativa och kommersiella frågor. Jag lämnar därmed över uppdraget som divisionschef efter att själv ha agerat som tillförordnad divisionschef under rekryteringsprocessen. Jag är övertygad om att Carl, tack vare sin bakgrund och kompetens, bidrar med värdefullt nytänkande. Nytänkande som, tillsammans med den gedigna kunskap vi har inom företaget, ska leda till att vi stärker vår energiaffär ytterligare, säger Per Strömberg, vd och koncernchef för Lantmännen.

– Jag ser verkligen fram emot att få ansvara för den av Lantmännens divisioner där alla arbetar för att leda utvecklingen av sund och hållbar energi, säger Carl von Schantz, tillträdande chef för division Energi.

Bild finns att ladda ner från: www.lantmannen.com/pressbilder

För mer information kontakta: Per Strömberg, vd och koncernchef Lantmännen, tel: 0703-85 11 91 Carl von Schantz, tillträdande chef för division Energi, Lantmännen, tel: 076-135 86 88 Eva Willstrand, kommunikationschef division Energi, tel: 0730-87 44 47Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Exempel på Lantmännens varumärken är Axa, GoGreen, Gooh, Hatting, Kronfågel och Kungsörnen. Lantmännen ägs av drygt 37 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksamt i 18 länder och omsätter 35 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan – från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se