”Årets bästa skolkockslag” kommer från Skövde

Pressmeddelanden, 2010

PRESSMEDDELANDE 2010-04-20

"Årets bästa skolkockslag" kommer från Skövde

Rosenknopparna från Skövde är Sveriges bästa skolkockslag och tillagar landets godaste skolmat. Det stod klart idag när finalen i SkolmatsGastro genomfördes på matmässan GastroNord i Stockholm. Det var tre mycket stolta skolkockar som tog emot priset av skolminister Jan Björklund.

I laget ingår Carina Andersson, Susanne Dahl och lagledare Martin Karlsson. I finaltävlingen fick lagen i uppgift att tillaga tre lunchrätter; en soppa, en vegetarisk rätt och en varmrätt för minst 100 personer till en kostnad av max 10 kronor per maträtt. Då skulle även sallad, bröd, matfett och dryck ingå. Maten skulle därtill smaka gott, presenteras aptitligt samt klara närings- och kostberäkningen.

Juryns vinnarmotivering lyder: Lag Rosenknopparna vann på klassiska smaker och en mycket bra finish. Råvarorna som användes i rätterna kommer i stor utsträckning från närområdet och höll hög standard. Lag Rosenknopparna serverade tre väldigt fint komponerade rätter och kan nu titulera sig "Årets bästa skolkockar".

– Vår ambition var att inte komma sist, så vinsten var mycket oväntad och vi är jätteglada., säger Martin Karlsson, lagledare för Lag Rosenknopparna.

Vinnarrätterna och vinsten Vinnarrätterna som Rosenknopparna vann med: ? Potatissoppa med örtolja serverad med baconbröd ? Husets pannbiff på rotfruktssallad serverad med pepparsås, inlagd gurka och rårörda lingon ? Vegetarisk lasagne med matkornssallad serverad med fetaostkräm på ruccolabädd

Fler bilder finns att ladda ned på: http://www.lantmannen.com/sv/Lantmannen-COM/Press--Media/Bildbank/SkolmatsGastro/

För frågor kontakta gärna: Jenny Svederman, presschef, Lantmännen jenny.svederman@lantmannen.com, tel: 0705-87 42 34Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Exempel på Lantmännens varumärken är Axa, GoGreen, Gooh, Hatting, Kronfågel och Kungsörnen. Lantmännen ägs av drygt 37 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksamt i 18 länder och omsätter 35 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan – från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se