Välkommen till Vikenmässan!

Pressmeddelanden, 2009

PRESSINBJUDAN 2009-06-12

Välkommen till Vikenmässan! Lönsamhet i mjölkproduktionen är tema för Vikenmässan som hålls den 17 juni på Nötcenter Viken. Nyheten igloostallet presenteras, nya ungdjursstallet invigs och under dagen erbjuds föreläsningar med fokus på lönsamhet.

Tid: onsdag 17 juni klockan 10.30–16.00 Plats: Nötcenter Viken, utanför Falköping

Program: ? Stallvisning Visning av nyheten igloostallet till kalvar samt av nytt ungdjursstall.
? Föreläsningar om bland annat vall, avel, prisrisker för mjölk och foder, utfodringsstrategier för kalvar, sinkor och mjölkkor.
? Invigning Lantmännens vd och koncernchef Per Strömberg och Viking Genetics ordförande Lars-Inge Gunnarsson inviger Nötcenter Vikens nya ungdjursstall.
? Maskinutställning Lantmännen Maskin visar upp aktuella maskiner.

Det mesta av programmet sker utomhus. Under dagen bjuds på fika och midsommarlunch.

Medverkande är Lantmännen Lantbruk, Lantmännen Maskin, SW Seed, Lantmännen Bygglant, Viking Genetics och Falköpings Mejeri.

Lantmännens och Viking Genetics försöksgård Nötcenter Viken AB bidrar aktivt till utvecklingen av mjölkproduktionen genom den forskning som bedrivs på gården, inom avel, foder och vallodling.

Vägbeskrivning Från Falköping: kör väg 47 mot Jönköping. Efter bara några kilometer är det skyltat mot Nötcenter Viken.

Meddela gärna att du kommer till Anette Knutsson, Nötcenter Viken, telefon 070-590 55 02.

Vid frågor kontakta Anette Knutsson, vd Nötcenter Viken, telefon 070-590 55 02

Information om Vikenmässan samt mer detaljerat program finns på www.lantmannen.se/lantbrukare i nyheten "Välkommen till Nötcenter Viken den 17 juni".Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av cirka 40 000 svenska lantbrukare, har mer än 12 000 anställda, är verksamt i 19 länder och omsätter 42,9 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan - från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se