Per Hill ny chef för koncerninköp i Lantmännen

Pressmeddelanden, 2009

PRESSMEDDELANDE 2009-05-08

Per Hill ny chef för koncerninköp i Lantmännen

Per Hill har anställts som chef för koncerninköp i Lantmännen. Tjänsten tillträds den 15 juni.

Per Hill har mångårig erfarenhet från att driva förändrings- och inköpsarbete i stora organisationer. Han kommer närmast från en roll som Vice President Procurement inom Skanska AB och var dessförinnan Head of Purchasing inom AstraZeneca AB. Per är civilingenjör i botten och har även studerat ekonomi och juridik. Han är 51 år och bor tillsammans med sin familj i Västerås.

– Jag är mycket glad över att Per börjar hos oss på Lantmännen och är övertygad om att hans erfarenheter från inköpsområdet och från stora förändringsprocesser kommer väl till pass, säger Anna Elgh, varuflödesdirektör i Lantmännen.
I rollen som chef för koncerninköp kommer Per att ansvara för att utveckla inköpsarbetet i koncernen med fokus på kostnadseffektivitet, utveckling av inköpsprocesser och kompetensutveckling. Rapportering sker till varuflödesdirektör Anna Elgh.

För frågor kontakta gärna: Anna Elgh, varuflödesdirektör, tel. +46 70 307 4452 Per Hill, tillträdande chef för Koncerninköp, tel. +46 709 15 4401

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av cirka 40 000 svenska lantbrukare, har mer än 12 000 anställda, är verksamt i 19 länder och omsätter 42,9 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan - från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se