GoGreen breddar bönsortimentet med ytterligare två smaker

Pressmeddelanden, 2009

Nu utökar GoGreen sitt bönsortiment med två smaksatta varianter; Bönmix i Currydressing och Stora Vita bönor i Senapsdressing. Bönorna kan ätas varma eller kalla och adderas enkelt till den mat du tycker om. Bönorna säljs i en praktisk, återvinningsbar förpackning som lätt tillsluts efter användning.

Bönor är goda, nyttiga och enkla att använda. Förra året lanserade GoGreen de första smaksatta bönorna som idag är mycket uppskattade, de är färdiga att använda och ligger i en härlig dressing som sätter smak på maten. De smaksatta bönorna kan ätas varma som kalla och skall inte sköljas innan de tillsätts i maten. Nu kommer två nya favoriter; Bönmix i Currydressing och Stora Vita bönor i Senapsdressing.

− Det är många som ställer sig frågande till hur man använder bönor i matlagningen och visa avstår från att prova då de tror att bönor tar lång tid att förbereda. Våra smaksatta bönor passar perfekt för alla de tillfällen då man vill att det ska gå snabbt. Bönorna behöver inte förkokas utan kan användas precis som de är, och kryddningen är redan klar. Bara att addera till salladen, grytan eller som tillbehör till köttet, säger Ankan Lindén, kock och produktutvecklare på GoGreen.

Populära bönor I Sverige är Kidneybönor, Kikärtor och Stora Vita bönor de mest populära bönorna, och många gillar att mix olika bönor. GoGreen har sedan tidigare Kidneybönor och Kikärtor i sitt smaksatta sortiment, och med den nya lanseringen finns samtliga fyra bäst säljande bönprodukterna att köpa smaksatta.

− Senap som vi har till de vita bönorna är en klassisk svensk smaksättare. Många uppskattar den lätt söta smaken som kan ge extra krydda åt allt från en somrig potatissallad till en mustig köttgryta. Bönmixen är smaksatt med curry som sedan intåget i de svenska hemmen har fått fler och fler användningsområdena och idag används till en mängd rätter, det är bara fantasin som sätter gränser, fortsätter Ankan Lindén.

Smart förpackning Samtliga av GoGreens färdiga bönor förpackas i återvinningsbara Tetra Recart som enkelt plattas till för att sedan hamna i pappersinsamlingen. Förpackningen är också smidigare att hantera och väger mindre än både glas och plåtburkar. Den är lätt att öppna, utan vare sig konservöppnare eller sax och kan även tillslutas efter användning.

GoGreens smaksatta bönor I GoGreens smaksatta bönsortimentet finns förutom de två nyheterna även Kidneybönor i Chilidressing och Kikärtor i Citron- och Örtdressing. Se bifogat faktablad för mer information om bönor och GoGreens sortiment.

Produkterna lanseras i början av sommaren 2009. En förpackning kostar cirka 15 kronor.

För vidare information kring GoGreen kontakta: Victoria Bätz, Brand Manager GoGreen, e-mail: victoria@gogreen.se tel: 08-27 96 48

För bilder, prover och annat praktiskt kontakta: Isabella Rönnmark, Star Public Relations, e-mail: isabella.ronnmark@stapr.se tel: 08-545 29 850