Bra mat från Lantmännen stärker skidlandslaget vid VM

Pressmeddelanden, 2009

PRESSMEDDELANDE 2009-02-24

Bra mat från Lantmännen stärker skidlandslaget vid VM Lantmännen finns på plats under skid-VM i Tjeckien i form av 1 ton mat från AXA, Kronfågel, Kungsörnen och GoGreen. Maten ska ge den svenska skidtruppen energi vid tävlingarna och den serveras av Pelle Lindius, kock på AXA Sports Club. – Det här är den godaste mat jag någonsin ätit, säger Charlotte Kalla.

Varje dag under skid-VM serverar Lantmännen frukost, lunch, trerätters middag, kvällsmål samt mellanmål till det svenska skidlandslaget. Menyerna är framtagna av Pelle Lindius tillsammans med dietisterna från AXA Sports Club. Syftet med den välanpassade maten är att ge åkarna bäst förutsättningar att prestera, återhämta sig och fylla på med ny energi.

– Det är ändå två veckor vi ska vara här och för mig ligger det viktigaste loppet sist av allt. Då är det en stor fördel om maten på väg dit varit energirik och varierande. Det här är dessutom den godaste mat jag någonsin ätit! Jag känner mig pigg och glad och det här är riktig lyx, säger Charlotte Kalla.

– Variationen av olika livsmedel gör att åkarna får i sig alla de näringsämnen de behöver samtidigt som det blir enklare för dem att äta tillräcklig mängd. För att säkerställa kvaliteten på maten har vi med oss över 1 ton mat från Sverige, exempelvis havregryn, müsli och drycker från AXA, pasta från Kungsörnen, kyckling från Kronfågel och böner/linser i alla de former från GoGreen, säger Pelle Lindius, kock på AXA Sports Club.

Det är fler än Charlotte Kalla som är nöjda med maten. Så här säger några av övriga åkare:

– Det är som att gå på en fin restaurang varje måltid. Otroliga smaker och mycket energi. Jätteviktigt att få bra mat när du är på ett VM med många lopp, säger Anna Olsson.

– Fantastiskt god mat. Sötsuget finns inte. Mättnadskänsla hela dagen, säger Anders Södergren.

– Världsklass! Otroligt genomtänkt och välkomponerat, jag är inte ens nära att vara energitom, säger Mathias Fredriksson.

Följ Pelle Lindius rapport från skid-VM på www.axasportsclub.se

Engagemang i idrottsstjärnor och idrottande ungdomar Lantmännen har genom AXA Sports Club sedan 20 år tillbaka arbetat för att sprida budskapet om kostens betydelse för hälsa och prestationsförmåga. Sportklubben har idag 40 000 medlemmar och samarbetar med 60 idrottsföreningar i Sverige och Norge.För frågor kontakta gärna: Peter Larsson, Sponsring & Event, AXA Sports Club, 070-927 80 45 Jenny Svederman, stf presschef, Lantmännen, 070-587 42 34, jenny.svederman@lantmannen.com Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är AXA, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen ägs av cirka 40 000 svenska lantbrukare, har mer än 12 000 anställda, är verksamt i 19 länder och omsätter 42,9 miljarder kronor. Lantmännen har verksamhet i hela förädlingskedjan - från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com och www.lantmannen.se