Ny kommunikationsdirektör för Lantmännen

Nyheter, 2008

PRESSMEDDELANDE 2008-06-12 Ny kommunikationsdirektör för Lantmännen

Anette Rosengren blir ny kommunikationsdirektör för Lantmännen. Anette kommer närmast från en tjänst som direktör för marknadsföring och strategisk utveckling hos Kraft Foods och hon tillträder hos Lantmännen den 1 september.

Anette Rosengren är 41 år och kommer närmast från en tjänst som direktör för marknadsföring och strategisk utveckling på Kraft Foods i Norden. Anette har arbetat i Kraft Foods-koncernen i 13 år, senast som affärsansvarig för bland annat Estrella och Oboy. Hon har innan dess arbetat som ansvarig för strategisk utveckling av choklad, salta snacks, och kex-kategorin för Kraft Foods inom östra Europa, Mellanöstern och Afrika.

Anette Rosengren har dessutom varit stationerad i USA under en period, som direktör för marknadsföring vid Kraft Foods internationella huvudkontor i USA. Under den tiden utvecklade och ansvarade hon för Kraft Foods marknadsföringspolicy mot barn och förhållningssätt till hälsosammare konsumtion.
– Lantmännen har påbörjat sin resa för att skapa ett fokuserat och lönsamt företag. Ett viktigt verktyg på resan är strategisk kommunikation, så därför känns det extra bra att vi nu får en kommunikationsdirektör som har erfarenhet av strategisk utveckling och internationella marknadsfrågor inom livsmedelsbranschen, säger Per Strömberg, vd och koncernchef för Lantmännen.

– Lantmännen är i ett spännande utvecklingsskede med starka och tydliga strategier. Det krävs för en långsiktig lönsamhet och konkurrenskraft. Jag ser fram emot att få arbeta med mångfacetterad kommunikation till så vitt skilda målgrupper som konsumenter, anställda, ägare och media, säger Anette Rosengren, tillträdande kommunikationsdirektör för Lantmännen.

För frågor kontakta gärna: Per Strömberg, vd och koncernchef Lantmännen, tel: 0703-85 11 91 Anette Rosengren, tillträdande kommunikationsdirektör Lantmännen, tel: 0702-99 59 50

Bild på Anette Rosengren finns att ladda ner på www.lantmannen.com / Press & Media / Pressbilder / Nyhetsbilder

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 42 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.com