Lantmännen Maskin lanserar CLAAS-traktorer

Nyheter, 2007

PRESSMEDDELANDE 2007-05-08

Lantmännen Maskin lanserar CLAAS-traktorer i Sverige

Den 9 maj lanseras ett nytt traktormärke på den svenska marknaden. Lantmännen Maskin utökar sitt traktorprogram och introducerar CLAAS- traktorer. CLAAS är redan ett välkänt kvalitetsmärke och finns idag representerade med skördemaskiner och självgående exakthackar på den svenska marknaden.

– Med en utökad säljkår och specialutbildade mekaniker är vi nu redo att erbjuda traktorer, service och reservdelar från CLAAS, säger Lennart Edling, vd för Lantmännen Maskin.
CLAAS är en traktor med modern design, anpassad för den europeiska marknaden. Teknikmässigt är mycket gemensamt med CLAAS skördetröskor och hackar vilket borgar för hög kvalité.

Lanseringen från Lantmännen Maskin omfattar fem olika serier av CLAAS traktorer. Xerion - en högeffektiv traktor i storleksklassen över 300 hk med steglös transmission. Fyra lika stora hjul och optimal viktfördelning ger överlägsen dragförmåga.
Atles – en traktor i effektområdet från 232 till 282 hk som lever upp till de stora driftenheternas höga krav på driftsäkerhet och komfort.
Axion –en traktor som representerar den senaste teknologin med datorstyrning som ger full kontroll och information om traktorns alla funktioner. Den finns i fem modeller från 163 till 260 hk.
Ares – en traktor med kompakta yttermått och unik transmission som gör den smidig och lättkörd. Ares finns i effekter från 96 till 149 hk.
Celtis – en utmanare i klassen från 75 till 102 hk. Celtis är en mångsidig traktor med ett stort utrustningsurval och kan därför anpassas för en mängd olika användningsområden.

– I och med lanseringen får vi nu en komplett traktorportfölj med CLAAS, Valtra och Fendt. Det ger god marknadstäckning där vi kan täcka in alla behov, säger Lennart.

Bilder finns att ladda ner på www.lantmannenmaskin.com

För frågor kontakta gärna: Lennart Edling, vd Lantmännen Maskin AB, , tel 040-386400 Jan-Erik Hovlin, tf försäljningschef Lantmännen Maskin AB, tel. 0730-523260 Göran Sundqvist, produktchef CLAAS Lantmännen Maskin AB, tel. 040-386400 Anna-Lena Lindell, marknadskommunikationschef Lantmännen Maskin AB, 0730-523201

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad, Svalöf Weibull och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 49 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se

Lantmännen Maskin AB Maskinbolaget för lantbruksmaskiner ansvarar för hela kedjan från inköp till försäljning och genom sina dotterbolag distributionsansvar för Danmark och Norge. Maskinbolaget representerar ett komplett produktsortiment där bl a varumärkena Valtra, Fendt och Claas ingår. Antal anställda är 900 och omsättningen beräknas uppgå till 4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannenmaskin.com